Krul verbindt toekomst aan Newcastle United

Aan het talent van de 22-jarige keeper Tim Krul twijfelt niemand bij Newcastle United. Zijn in 2011 aflopende contract is opengebroken en verlengd tot medio 2014. Tot dusver stond de talentvolle Hagenaar slechts drie competitiewedstrijden onder de lat bij de Engelse promovendus.

Krul verbindt toekomst aan Newcastle United

'Ik ben dolblij dat ik mijn toekomst aan Newcastle United heb verbonden', vertelt Krul op de site van zijn club. 'Hopelijk kan ik mijn droom verwezenlijken om hier eerste keeper te worden en in beeld te komen bij het Nederlands elftal. Ik ben nu vijf jaar bij deze club en het voelt als mijn thuis.' 'Afgelopen seizoen heeft Tim laten zien wat een voortreffelijke jonge keeper hij is', meent manager Chris Hughton. 'En hij kan alleen maar nóg beter worden.'

In 2005 viste de Engelse grootmacht Krul op bij ADO Den Haag. Op 2 november 2006 maakte hij een indrukwekkend debuut in het UEFA Cup-duel met Palermo. Op achttienjarige leeftijd hield de Jong Oranje-international op imposante wijze zijn doel schoon tijdens de 1-0 uitzege. Tot een vervolg kwam het nauwelijks.

Succesvolle huurperiodes bij Falkirk en Carlisle United gaven Krul nog niet de nummer één-status bij The Magpies. Afgelopen seizoen stond de goalie drie keer onder de lat bij Newcastle United in de Championship (het tweede niveau in Engeland). Drie keer scoorde hij een clean sheet.

Bekijk hier al onze video's