'Kroos kan op Old Trafford waanzinnig contract tekenen'

Reacties

Manchester United tastte afgelopen winter diep in de buidel voor Juan Mata, maar daarmee is het nog niet gedaan met de koopzucht van de aftredend landskampioen. United zet namelijk alles op alles om Toni Kroos weg te lokken bij Bayern München.

'Kroos kan op Old Trafford waanzinnig contract tekenen'

Manager David Moyes van United vindt dat zijn selectie ondanks de aanwezigheid van Mata en Shinji Kagawa over te weinig creatief vermogen beschikt. Afgelopen zomer waren de pijlen van de Schot al gericht op Cesc Fabregas (Barcelona), Ander Herrera (Athletic de Bilbao) en Thiago (toen Barcelona, nu Bayern München). De komende transferperiode zet Moyes vol in op de komst van Kroos, weet de doorgaans zeer goed geïnformeerde krant The Guardian.

Waanzinnig
De 24-jarige Duitser kan op Old Trafford een waanzinnig contract ondertekenen, met een weeksalaris van 315 duizend euro. Daarmee kan hij op Wayne Rooney na, die elke zeven dagen 360 duizend euro bijschrijft, de bestbetaalde speler van United worden.

Kroos bevindt zich in een luxepositie, want hij kan ook bij Bayern een nieuwe verbintenis ondertekenen. De aanbieding van de Duitsers is echter niet van het niveau van die van United. De Engelse club zal echter eerst met Der Rekordmeister rond de tafel moeten voordat het met Kroos mag praten, want de spelverdeler heeft in Beieren nog een contract tot medio 2015.

Sebastian Rode.
Sebastian Rode.

Dat Bayern zich maandag verzekerde van Eintracht Frankfurt-middenvelder Sebastian Rode, lijkt er op te wijzen dat de club sterk rekening houdt met een zomers afscheid van Kroos. Rode zette zijn handtekening onder een contract voor vier jaar bij de club van trainer Pep Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.