Kroatië dreigt ook Kranjcar te missen op WK

Reacties

Niko Kranjcar heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de promotie met Queens Park Rangers naar de Premier League. De Kroatische middenvelder dreigt het WK te moeten missen.

Kroatië dreigt ook Kranjcar te missen op WK

Kranjcar moest zaterdag in de finale op Wembley tegen Derby County (1-0) na ruim en half uur naar de kant. De blessure in het linkerbeen doet vrezen dat het WK aan hem voorbij gaat. Maandag meldt de 29-jarig middenvelder zich in Zagreb voor een nader onderzoek naar de ernst van de fysieke problemen.

Bij een negatieve uitkomst zou het voor bondscoach Niko Kovac de derde beoogde WK-deelnemer zijn die door blessureleed niet naar Brazilië kan afreizen. Linksback Ivan Strinic en HSV-middenvelder Ivo Ilicevic hebben eerder noodgedwongen een streep gezet door het WK.

Mandzukic
Voor Kovac was er ook een andere bron van rumoer. De bondscoach heeft de zaakwaarnemer van Mario Mandzukic de toegang tot het spelersonderkomen ontzegd. 'Ze moeten het maar telefonisch regelen. Dat heb ik ook vooraf gezegd', aldus Kovac over de perikelen rond de spits, die zijn zinnen heeft gezet op een vertrek bij Bayern München.

De oud-international hoopt dat de zaak voor het WK beklonken is. 'Natuurlijk heb ik dat liever, maar ik heb daarop geen invloed', zei Kovac. 'Maar ik maak me geen zorgen om Mario. Hij kan overal in Europa spelen.  Het is mooi dat we zo’n klassespeler in ons kleine landje hebben.'

Uitgebreide interviews lees je op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.