Kroatië dankt Kramaric, Noord-Ierland toont vormbehoud

Reacties

Kroatië en Noord-Ierland hebben hun eerste oefeninterland richting het EK in Frankrijk besloten met een zege. De Kroaten wonnen van Moldavië, de Noord-Ieren waren te sterk voor Wit-Rusland.

Kroatië dankt Kramaric, Noord-Ierland toont vormbehoud

Kroatië – Moldavië 1-0
Kroatië gaf tegen Moldavië een vervolg aan een uitstekende serie van inmiddels zeven ongeslagen duels, waarin alleen Hongarije overeind bleef tegen de ploeg van bondscoach Ante Cacic (1-1). Ditmaal was één doelpunt genoeg om te winnen. Andrej Kramaric (foto), die na het EK definitief van Leicester City naar 1899 Hoffenheim overstapt, was al na negen minuten trefzeker.

Dat daar niet meer doelpunten bijkwamen is de enige reden tot zorgen voor Kroatië. Kansen om Moldavië meer pijn te doen waren er genoeg. Meer treffers bleven uit, ook toen na rust zes invallers hun opwachting maakten. Daaraan kan de EK-opponent van Turkije, Tsjechië en Spanje nog werken tegen Iran (30) en San Marino (4 juni)

Noord-Ierland – Wit-Rusland 3-0
Noord-Ierland was een stuk beter op schot tegen Wit-Rusland. De EK-debutant, die zich als groepswinnaar kwalificeerde, toonde in aanloop naar de eindronde vormbehoud. Kyle Lafferty, Conor Washington en Will Grigg scoorden voor de ploeg van bondscoach Michael O'Neill, die in Frankrijk op Polen, Oekraïne en Duitsland stuit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.