Kritische Van Hanegem: 'Zelfs ik werd een beetje week'

Waar Willem van Hanegem vorige week nog keihard uithaalde naar zijn Feyenoord, deelt hij nu in de blijdschap. De Rotterdammers stonden in de vierde speelronde even onderaan, maar pakten thuis tegen NAC Breda de eerste punten van het seizoen (3-1).

Kritische Van Hanegem: 'Zelfs ik werd een beetje week'

De zege werd in De Kuip verwelkomd. Een opluchting. De eerste drie duels waren immers verloren van PEC Zwolle (2-1), FC Twente (1-4) en Ajax (2-1). Dat verleidde Van Hanegem, als clubicoon van Feyenoord, vrijdag stevige kritiek te uiten.

'Deze gasten hebben zoveel kwaliteit. Maar als ik ze zie, zit er totaal geen beleving in. Er moet iets aan de hand zijn. Iedereen is uit vorm', zo oordeelde hij in gesprek met de NOS over de spelersgroep van Feyenoord. En over trainer Ronald Koeman, die aangaf in zijn derde jaar in Rotterdam het zwaarste seizoen te gaan beleven: 'Dan had hij na twee jaar moeten stoppen.'

In zijn column in het AD vertelt Van Hanegem maandag blij te zijn met de eerste zege. 'Bij het kijken naar Feyenoord zag ik ook een enorme blijdschap in De Kuip. Daar werd zelfs ik een beetje week van. Ik zag nog genoeg om kritisch te zijn, bijvoorbeeld aan de blijdschap zou ik me hebben kunnen ergeren.'

De Kromme  plaatste bij de langverwachte zege wel een kanttekening. 'Je wint met 3-1 van NAC, misschien wel het slechtste team van de Eredivisie, een ploeg die helemaal niets bracht. Nou, die heb je dan plat liggen in een bomvolle Kuip. Ik zou er vroeger niet trots op zijn geweest. Gisteren schaamde ik me er bijna voor. Maar goed, iedereen blij, dan ik ook, ik hoop dat het Feyenoord helpt als ze donderdag in dezelfde Kuip tegen Kuban Krasnodar moeten', doelt hij op de 1-0 nederlaag die moet worden goedgemaakt in de play-offs van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen