Trio treffers Pellè goed voor eerste punten Feyenoord

Feyenoord heeft tegen NAC Breda op overtuigende wijze de eerste drie punten van het zo dramatisch gestarte seizoen gepakt. Dankzij drie goals van Graziano Pellè binnen zestien minuten won De Club van Zuid met 3-1.

Trio treffers Pellè goed voor eerste punten Feyenoord

Feyenoord was het tegen NAC aan zijn stand verplicht om de eerste overwinning van het seizoen te boeken na de nederlagen tegen PEC Zwolle (1-2), FC Twente (1-4), Ajax (1-2) en Kuban Krasnodar (0-1). Ook de Bredanaars overtuigen dit seizoen tot dusver allerminst met een doelpuntloos gelijkspel tegen SC Cambuur en verliespartijen tegen SC Heerenveen (0-2) en ADO Den Haag (1-2). Bovendien won NAC nog nooit in De Kuip.

Ook zondagmiddag bleek De Parel van het Zuiden de ideale tegenstander van de geplaagde Rotterdammers, die voor het eerst dit seizoen lieten zien waar trainer Ronald Koeman tijdens deze voorbereiding zo hard aan heeft gewerkt. De oefenmeester wil graag dat zijn ploeg minder voorspelbaar wordt en dus niet alleen maar de lange bal hanteert richting Pellè, maar dat de tegenstander ook kapot wordt gespeeld met kort combinatievoetbal.

Opluchting en blijdschap maken zich meester van de voltallige Feyenoord-selectie na de 1-0 van Pellè.
Opluchting en blijdschap maken zich meester van de voltallige Feyenoord-selectie na de 1-0 van Pellè.

Tegen NAC liet Feyenoord zien daartoe in staat te zijn, al leverde het nog niet zoveel kansen op. Alleen toen Pellè in de 38ste minuut NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar ietwat gelukkig passeerde, kreeg Feyenoord de Bredase defensie al combinerend op de knieën. Dat was met name te danken aan de fijnbesnaarde steekpass van Jordy Clasie. Want in vrijwel alle andere gevallen mondde het tica-taca-voetbal uit in een poging van afstand.

Het meeste gevaar ontstond nog steeds dankzij de kopkracht van Pellé en ook Lex Immers. Zo had Samuel Armenteros al in de beginfase kunnen scoren, nadat Immers een lange bal van Stefan de Vrij in de richting van de Zweed had gekopt. Ook de openingstreffer van Pellè, één minuut voor zijn tweede van de middag, ontstond uit een bal door de lucht. De 28-jarige Italiaan kopte een vrije trap van Clasie via de lat langs Ten Rouwelaar.

Jelle ten Rouwelaar kan niet voorkomen dat Graziano Pellè zijn derde van de middag binnenknikt.
Jelle ten Rouwelaar kan niet voorkomen dat Graziano Pellè zijn derde van de middag binnenknikt.

Na rust maakte Pellè zijn derde treffer na een uitstekende voorzet van Armenteros. Vanaf rechts liet ook de na een heupblessure in de basis gestarte Daryl Janmaat zien zijn ploeggenoten met een voorzet in stelling te kunnen brengen. Het passeren van Joris Mathijsen ten faveure van Miquel Nelom leek Feyenoord bovendien meer defensieve zekerheid te geven, al hadden Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi weinig te vrezen van de NAC-aanval.

De enige keer dat NAC gevaarlijk was leverde evenwel meteen een treffer op. Bij een corner profiteerde Joey Suk van het feit dat Erwin Mulder geen goed zicht had op de bal. In het laatste halfuur lukte het NAC echter niet om een inhaalrace in te zetten. Zodoende blijft de moeizaam voetballende ploeg van trainer Nebojsa Gudelj met één punt gedeeld laatste met NEC, terwijl Feyenoord vier dagen voor de belangrijke return tegen Kuban Krasnodar van de hatelijke 'nul' af is.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen