Kritische Lens: 'We hebben het niet eens geprobeerd'

Jeremain Lens heeft na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax het boetekleed aangetrokken. De Oranje-international meent dat PSV terecht verloor: 2-3.

Kritische Lens: 'We hebben het niet eens geprobeerd'

'Deze nederlaag mogen we onszelf verwijten', vertelt Lens aan De Telegraaf. 'Het is nu stil in de kleedkamer.'

'Het leek wel of zij thuis speelden. Ik weet niet waarom het niet zo ging als we vooraf hadden besproken. We hebben niet gevoetbald. We hebben het niet eens geprobeerd. Als je in minder goede wedstrijden toch twee keer scoort, moet je zorgen dat je minder tegendoelpunten krijgt. We hadden er een gelijkspel uit moeten slepen', besluit Lens, die met PSV de derde plaats bezet met zes punten achterstand op Ajax.

Bij PSV moeten bovendien nog alle zeilen bijgezet worden om Champions League-voetbal af te dwingen. Daarvoor moet de formatie van trainer Dick Advocaat tweede worden. Die plek is nu voor Vitesse, dat een punt voorsprong heeft op PSV. Feyenoord heeft evenveel punten als PSV maar een minder doelsaldo.

StrootmanMiddenvelder Kevin Strootman denkt dat PSV de titel kan vergeten. 'We liggen uit de titelrace, dat is nu wel duidelijk. Ajax staat nu zes punten voor op ons, dan hoef je niet meer aan de titel te denken. We zullen in de laatste vier wedstrijden moeten vechten voor de tweede plaats. Dat mogen we onszelf aanrekenen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen