Krasnodar vergezelt Dortmund, Rubin Kazan houdt hoop

Reacties

FK Krasnodar vergezelt Borussia Dortmund in Groep C naar de volgende ronde in de Europa League. Rubin Kazan greep tegen FC Sion de laatste strohalm.

Krasnodar vergezelt Dortmund, Rubin Kazan houdt hoop

FK Krasnodar - Borussia Dortmund 1-0
De Russische thuisploeg ging in de eerste wedstrijd tegen de Duitsers pas in de extra tijd ten onder. In de return werd de toon gezet aan het begin van de partij. Uitgerekend Mats Hummels, die volgens de krant Bild ontevreden zou zijn bij de club, veroorzaakte na amper een minuut een penalty. Pavel Mamayev (links op de foto) benutte het buitenkansje.

Wat volgde, was een frustrerende avond voor Dortmund. De Duitsers kregen kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. Adrián Ramos raakte de lat en miste daarna nog een paar grote mogelijkheden. Julian Weigl (lat) en Henrikh Mkhitarian (paal) troffen ook het aluminium.

De gevolgen zijn overigens niet al te groot voor Dortmund, want het was sowieso al verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Wel heeft Krasnodar nu de leiding overgenomen in de poule.

Rubin Kazan - FC Sion 2-0
De Russen mogen nog hoop houden op Europese overwintering. Blagoy Georgiev kreeg het Zwitserse tiental in het laatste kwart van de wedstrijd uiteindelijk op de knieën met een van richting veranderd schot.

Sion was voor rust de gevaarlijkste ploeg, zelfs nadat Birama Ndoye na ruim een halfuur al tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Een overwinning voor de Zwitsers zou volstaan voor een plek in de knock-outfase van het toernooi, maar in de 72ste minuut besloor Georgiev anders. Marko Devic dikte de score nog aan in de laatste minuut.

Om de kansen op Europese overwintering in eigen hand te houden, moet Rubin Kazan hopen dat Bordeaux later op de avond bij Liverpool wint in Groep B. Anders hebben Sion en Liverpool aan een gelijkspel op de slotdag genoeg om zich allebei te kwalificeren.

Dinamo Minsk - Viktoria Plzen 1-0
Door een penalty van Nenad Adamovic, die hij in twee instanties benutte, gingen de punten naar de thuisclub, maar zijn beide ploegen uitgeschakeld in de Europa League. Vlak voordat Adamovic de eer redde, werd zijn ploeggenoot Oleg Veretilo met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Rapid Wien en Villarreal zijn nu zeker van de bovenste twee plaatsen in Groep E.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.