Kramer helpt Dortmund met bizar eigen doelpunt

De laatste zeven wedstrijden in de Bundesliga leverden slechts één punt op voor Borussia Dortmund, maar na het thuisduel met Borussia Mönchengladbach viel er eindelijk weer iets te juichen: 1-0. Met dank aan een eigen doelpunt van Christoph Kramer.

Dortmund, door de overwinning van Werder Bremen op VfB Stuttgart (2-0) sinds zaterdagavond hekkensluiter, begon ijzersterk aan de wedstrijd en al na twee minuten was Marco Reus dicht bij de openingstreffer. Zijn schot ging naast en dat bleek een voorbode voor de rest van de wedstrijd.

Vanaf het eerste fluitsignaal had de thuisclub een groot overwicht, maar de bal wilde er maar niet in. Halverwege stond de teller op dertien doelpogingen voor Dortmund tegen nul voor Gladbach. De bezoekers hadden helemaal niets in te brengen en hielden een klein uur stand.

Tot de 58ste minuut. Kramer ging enorm in de fout: de international wilde vanuit de middencirkel terugspelen op uitblinker Yann Sommer, maar raakte de bal helemaal verkeerd en met een hoge boog belandde deze over de struikelende keeper in het doel. Een minuut later was Reus dicht bij 2-0, maar zijn inzet belandde op de lat.

Het bizarre eigen doelpunt van Kramer bleek uiteindelijk de beslissing in het Signal Iduna Park, waar Borussia Dortmund een einde maakte aan de dramatische reeks en opklom naar de vijftiende plaats. Borussia Mönchengladbach verloor voor het eerst dit seizoen en blijft steken op de derde plaats.