Kraay: 'Onze keeper had een complete off-day'

Het bekeravontuur van JVC Cuijk kwam woensdagavond op hardhandige wijze ten einde door een 5-1 nederlaag bij PEC Zwolle. Volgens trainer Hans Kraay junior van de Brabantse Topklasser was het duel al na vier minuten een kansloze missie.

In de vierde minuut kwam PEC op voorsprong doordat doelman Joris van Gerwen van Cuijk volledig de mist in ging bij een inzet van Bart van Hintum. 'Onze keeper had niet zomaar een off-day, maar een complete off-day. De meeste mensen hadden die bal zelfs op hun borst aan kunnen nemen', aldus Kraay (rechts op foto naast collega Ron Jans) voor de camera's van FOX Sports.

'Na die blunder was de wedstrijd eigenlijk voorbij. Ik neem hem niets kwalijk, want hij deed het niet expres. Sommige van onze jongens stonden gewoon stijf van de zenuwen en dat gold ook voor hem. Het is jammer dat we er geen spannende wedstrijd van hebben kunnen maken', vervolgt Kraay, die met trots terugblikt op het bekeravontuur van zijn club. 'We hebben Cuijk op de kaart gezet. Dit is meer waard dan drie kampioenschappen in de Topklasse.'

Jans
Trainer Ron Jans van Zwolle is vanzelfsprekend blij met de kwalificatie voor de halve finale van het bekertoernooi. 'We kwamen snel op voorsprong en bouwden dat vervolgens uit naar 3-0. Daarna vond ik ons wat minder worden, maar 5-1 is natuurlijk een prima uitslag die een goed gevoel geeft.'

PEC neemt voor het tweede seizoen op rij deel aan de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. 'Natuurlijk heb ik een voorkeur voor een thuiswedstrijd en ontloop ik liever de topclubs, maar we kunnen iedereen verslaan', besluit Jans.