Hans Kraay jr. zorgt met Cuijk weer voor enorme bekerstunt

Opnieuw heeft Hans Kraay jr. voor een bekerstunt gezorgd. De trainer van Zondag Topklasser JVC Cuijk won op eigen veld van MVV Maastricht uit de Jupiler League. FC Utrecht won bij SC Cambuur, al lag het duel wel even stil in de slotfase vanwege op het veld gegooid vuurwerk.

JVC Cuijk-MVV Maastricht 2-1
Met FC Lienden zorgde trainer Hans Kraay jr. in 2008 al eens voor een daverende verrassing door Vitesse uit te schakelen. Dit seizoen was de weg naar de achtste finales gegaan via overwinningen op HHC Hardenberg, Barendrecht en EVV.

Kraay zag vanaf de bank hoe zijn ploeg al na twintig minuten op voorsprong kwam. Fatih Ben Ahmed ging sterk door en schoof binnen. Op slag van rust werd het zelfs 2-0. Kevin van Veen bekroonde een knappe individuele actie met een doelpunt.

Hoewel de Limburgers nog wel terugkwamen tot 2-1 via een kopgoal van Danny Schreurs bleef het daarbij. Zo zorgde Hans Kraay opnieuw voor een enorme bekerstunt en mag hij zich met zijn ploeg opmaken voor de laatste acht.

SC Cambuur-FC Utrecht 0-2
Al in de dertiende minuut kwamen de Friezen ongelukkig op achterstand. Mark Diemers schoot de bal tegen de paal en zag hoe Cambuur-doelman Leonard Nienhuis op ongelukkige wijze tegen de bal aanliep en zo een eigen goal produceerde.

Pas in de tachtigste minuut deelde Utrecht de nekslag uit. Yassin Ayoub kon ongehinderd opstomen en Steve De Ridder aanspelen. Die kon de eindstand bepalen op 0-2.

Direct na dat doelpunt staakte arbiter Richard Liesveld het duel nog even omdat Utrecht-supporters achter de assistent-scheidsrechter vuurwerk op het veld gooiden. Na de hervatting bleef Utrecht overeind, waardoor ook die ploeg in de koker gaat voor de loting van de laatste acht.