Koster: 'Ook Portugal niet blij met deze loting'

Reacties

Jong Oranje strijdt op 8 en 14 oktober met Portugal Onder-21 om een EK-ticket. Of bondscoach Adrie Koster in het tweeluik ook de beschikking heeft over een aantal spelers van 'het grote Oranje' valt nog te betwijfelen.

Koster: 'Ook Portugal niet blij met deze loting'

Jong Oranje neemt het in de play-offs om een ticket voor het EK Onder-21 in Tsjechië op tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Die ploeg sloot alle acht kwalificatiewedstrijden winnend af, waar de Nederlanders de reeks beëindigden met twee verliespartijen (0-1 tegen Jong Slowakije en Jong Georgië). 'Het zal pittig worden', is Kosters eerste reactie in gesprek met Voetbal International.

'Maar we konden sowieso geen gemakkelijke ploeg loten. Ook Duitsland en Spanje waren lastige tegenstanders geweest. Misschien is het maar goed dat we Portugal nu treffen. We kunnen ons niet meer verstoppen. En we kunnen ons nu mooi herstellen voor de twee nederlagen van de laatste week; laten zien dat we over genoeg kwaliteit beschikken. Want ook Portugal zal niet blij geweest zijn met deze loting, hoor.'

Kwaliteiten
Koster wijst naar de kwaliteiten binnen zijn selectie, waarbij moet worden vermeld dat hij in de play-offs, die op 8 en 14 oktober worden afgewerkt, eventueel ook nog zou kunnen beschikken over een aantal spelers uit 'het grote Oranje'. Zo zijn onder meer Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Memphis Depay nog speelgerechtigd. 'Maar ook het Nederlands elftal speelt in die periode twee duels', doelt de bondscoach van Jong Oranje op de interlands tegen Kazachstan (10 oktober) en IJsland (13 oktober) voor EK-kwalificatie.

'En ook bij het Nederlands elftal is het nu alle hens aan dek. Het is dus nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Guus en ik hebben het er in ieder geval nog niet over gehad. Dat zal in onderling overleg besloten moeten worden.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.