Jong Oranje treft Portugal in strijd om EK-ticket

Reacties

Jong Oranje neemt het in de play-offs om een ticket voor het EK van 2015 in Tsjechië op tegen Jong Portugal. De ploeg van Adrie Koster begint met een thuiswedstrijd.

Jong Oranje treft Portugal in strijd om EK-ticket

Jong Oranje ging op basis van doelsaldo als een van de vier beste nummers twee maar ternauwernood in de koker voor de loting in Nyon. Door het weggeven van de eerste plek aan Jong Slowakije belandde Jong Oranje bij de loting wel in de tweede pot, waardoor er zeker een sterke opponent uit de bus zou komen. Zo geschiedde; Portugal is de enige ploeg die in de poulefase geen puntenverlies leed.

De play-offs worden op 8 en 14 oktober afgewerkt. Oranje had ook gekoppeld kunnen worden aan Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland of Denemarken.

Op 6 november volgt de loting voor het EK. De zeven landen die zich plaatsen via de play-offs zullen zich dan bij gastland Tsjechië voegen. Mocht de ploeg van Adrie Koster het EK halen én bij de laatste vier geraken is een startbewijs op de Olympische Spelen van Rio de Janerio (2016) ook een feit.

De volledige loting:
Slowakije-Italië
Frankrijk-Zweden
Denemarken-IJsland
Engeland-Kroatië
Nederland-Portugal
Oekraïne-Duitsland
Servië-Spanje*

*=titelverdediger. Oranje werd in de halve finale uitgeschakeld door Italië

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.