Jong Oranje nog niet zeker van play-offs na blamage

Reacties

Dankzij een 1-0 nederlaag in Tilburg tegen Jong Slowakije heeft Jong Oranje progressie in de EK-kwalificatiereeks niet meer in eigen hand. De ploeg van bondscoach Adrie Koster sluit de groepsfase daardoor af als tweede en is nu afhankelijk van resultaten van concurrenten die dinsdag in actie komen. Alleen de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde in de kwalificatiereeks.

Jong Oranje nog niet zeker van play-offs na blamage

Om plaatsing voor het EK van volgend jaar in eigen hand te houden, mocht er na de blamage tegen Jong Georgië van woensdag (0-1) in Tilburg absoluut niet verloren worden.

Net als tegen Georgië speelde Jong Oranje ook tegen Slowakije bijzonder pover. Het spel was chaotisch en er werd bijzonder vaak balverlies geleden. Grote kansen creëerde de ploeg van Adrie Koster, die zijn formatie op liefst vijf plaatsen had gewijzigd, niet. Sterker nog: de bezoekers kwamen het dichtst bij een treffer, die door Karim Rekik werd voorkomen.

Direct na rust kreeg Slowakije na een fout van Nathan Aké weer een enorme kans, maar doelman Warner Hahn greep uitstekend in en hield Jong Oranje op de been. De ploeg van Koster, die Joost van Aken, Jorrit Hendrix, Elvis Manu en Daley Sinkgraven liet debuteren, bleef echter schutteren. De 0-1 van Adam Zrelak in de 72ste minuut was dan ook dikverdiend. Sinkgraven had in de 89ste minuut de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn slappe inzet werd eenvoudig gekeerd.

Door de nederlaag eindigt Slowakije als winnaar in Groep 3 en zakt Nederland naar plek twee. Of Jong Oranje zich bij de beste nummers twee plaatst wordt dinsdag pas duidelijk, want dan worden in de overige groepen de laatste wedstrijden afgewerkt.

Jong Oranje eindigt op zestien punten, met een doelsaldo van +16. In Groep 5 is Oekraïne als tweede geëindigd met negentien punten, terwijl ook Oostenrijk en Italië meer dan zestien punten kunnen halen. Op doelsaldo zou de ploeg van Koster nog voorbijgestreefd kunnen worden door Turkije (nu +6) of Zweden (+5) uit Groep 7, maar die kans is niet groot aangezien die ploegen tegen elkaar spelen in de laatste speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.