Koster heeft ondanks domper vertrouwen in goede afloop

Reacties

Adrie Koster baalt ervan dat zijn debuut als trainer van Jong Oranje op een domper is uitgedraaid. Zijn ploeg blameerde zich donderdag in Deventer door met 0-1 te verliezen van Georgië in de EK-kwalificatiereeks.

Koster heeft ondanks domper vertrouwen in goede afloop

'Ik had het me anders voorgesteld', zo vertelde de opvolger van Albert Stuivenberg, die assistent van Louis van Gaal werd bij Manchester United, op de KNVB-website. 'Maar we hebben terecht verloren. Het baltempo was te laag, er zat te weinig diepte in ons spel. Dan is het moeilijk doorkomen. En we zaten in de duels veel te ver van de man om de bal te kunnen winnen. De mogelijkheden die je krijgt, moet je dan ook maken. Het was allemaal niet voldoende. De wil was er, de uitvoering niet.'

De nederlaag kwam evenwel op een zeer slecht moment. Maandag wacht in Tilburg Jong Slowakije als opponent. Die ploeg heeft met een wedstrijd minder ook maar drie punten minder. Oranje kan in die laatste wedstrijd deelname aan de play-offs om een EK-ticket veilig stellen.

'We moeten nu eerst herstellen van deze nederlaag, dat is het belangrijkste. Ik heb veel vertrouwen in de groep, dat ze de kwalificatie naar een goed einde gaan brengen. Maar het moet duidelijk beter dan nu', besluit Koster.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.