Jong Oranje treft grootmacht in play-offs EK

Reacties

Jong Oranje weet de mogelijke tegenstanders in de play-offs voor EK-kwalificatie. De ploeg van Adrie Koster plaatste zich dinsdagavond alsnog voor die ronde als een van de vier best gekwalificeerde nummers twee en moet het nu in een tweeluik opnemen tegen een voetbalgrootmacht.

Jong Oranje treft grootmacht in play-offs EK

De tegenstanders die Jong Oranje kan treffen liegen er niet om. De selectie kan vrijdag bij de loting gekoppeld worden aan Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal of Denemarken.

De play-offs worden tussen 8 en 14 oktober afgewerkt. De loting voor die wedstrijden is komende vrijdag in Nyon (Zwi). Op 6 november volgt de loting voor het EK, waaraan acht ploegen meedoen. Tsjechië is als gastland al geplaatst voor het toernooi.

Doelsaldo
Hoewel de selectie van Adrie Koster afgelopen dinsdag nog met 1-0 onderuit ging tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije en daardoor de eerste plaats in de poulefase moest afstaan aan die ploeg, plaatsten de jongelingen zich alsnog voor de play-offs voor het EK -21.

Op basis van doelsaldo plaatste Jong Oranje zich samen met Oekraïne, Servië en IJsland bij de beste vier runner-ups van de kwalificatiepoules.

De potindeling:

Pot 1:
Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Denemarken.

Pot 2:
Nederland
, Kroatië, Slowakije, Zweden, Oekraïne, IJsland en Servië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.