Koster: 'De jongens liepen met een caravan achter zich'

Reacties

'In en intriest', foeterde bondscoach Adrie Koster na de 0-1 nederlaag van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. Door de verliespartij heeft de ploeg van Koster progressie in de EK-kwalificatiereeks niet meer in eigen hand.

Koster: 'De jongens liepen met een caravan achter zich'

'Er zat helemaal geen beweging in het elftal. Ik zag jongens die met een caravan achter zich liepen', aldus Koster met een merkwaardige metafoor tegen FOX Sports. 'Ik heb geen strijd of passie gezien. Ik ben teleurgesteld.'

Koster kraakte de instelling van veel van zijn spelers: 'Talent komt alleen naar boven als je hard werkt en dat gebeurde te weinig. Als je je als speler wilt plaatsen voor het EK, moet je véél meer brengen. Het liep totaal niet. Ik heb op het veld weinig talent gezien. Het is nu afwachten. Opstappen? Daar zie ik geen reden voor. Ik ben pas net begonnen.'

Koster werd begin deze zomer aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Albert Stuivenberg. Jong Oranje had op dat moment nog maar een punt nodig om zich voor de volgende ronde van de kwalificatiecyclus te plaatsen, maar verloor zowel tegen Jong Georgië als Jong Slowakije met 0-1. Daardoor eindigt Jong Oranje de groepsfase als nummer twee achter Slowakije. Als een van de vier beste nummers twee kan de ploeg zich alsnog voor de play-offs plaatsen, maar daarvoor is het team afhankelijk van andere resultaten.

Jong Oranje eindigt op zestien punten, met een doelsaldo van +16. In Groep 5 is Oekraïne als tweede geëindigd met negentien punten, terwijl ook Oostenrijk en Italië meer dan zestien punten kunnen halen. Op doelsaldo zou de ploeg van Koster nog voorbijgestreefd kunnen worden door Turkije (nu +6) of Zweden (+5) uit Groep 7, maar die kans is niet groot aangezien die ploegen tegen elkaar spelen in de laatste speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.