Koscielny vertrekt na veelbewogen zomer definitief bij Arsenal

Reacties

Laurent Koscielny zet zijn loopbaan voort in het shirt van Girondins Bordeaux. De 33-jarige verdediger verlaat Arsenal na negen jaar en keert terug op de Franse velden, waar hij eerder uitkwam voor Guingamp, Tours en Lorient.

Koscielny vertrekt na veelbewogen zomer definitief bij Arsenal

Koscielny was jarenlang een vaste waarde in de laatste linie van Arsenal. Vorig seizoen verloor hij zijn plaats onder manager Unai Emery, mede door blessureleed. Hij bereikte onlangs een akkoord met Stade Rennes en wilde een transfer naar die club forceren, door niet aan boord te gaan van het vliegtuig dat Arsenal in de oefencampagne naar de Verenigde Staten bracht.

Dat zette kwaad bloed bij de clubleiding. Die wees Koscielny erop dat zijn contract nog een jaar doorloopt en bracht een statement naar buiten dat het teleurgesteld was in zijn houding.  Nu is de uitgaande transfer alsnog een feit.

Arsenal zegt dat er acceptabele voorwaarden verbonden zijn aan Koscielny's overstap en dat de club daarom akkoord is gegaan. The Gunners verzekerden zich in de persoon van William Saliba al van een opvolger achterin, al komt hij pas volgend jaar zomer naar Engeland.

Voor hoe lang Koscielny heeft getekend bij Bordeaux is nog niet bekend. De club eindigde vorig seizoen op de veertiende plaats in de Ligue 1 en hoopt met Koscielny erbij een stuk hoger te finishen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.