Einde van Koscielny-soap nog niet in zicht bij Arsenal

Reacties

Het is nog wachten op een doorbraak in de impasse tussen Arsenal en Laurent Koscielny. De Franse aanvoerder weigerde vorige week mee te gaan naar de Verenigde Staten voor een oefentrip. Vijf dagen later is er nog altijd geen duidelijkheid.

Einde van Koscielny-soap nog niet in zicht bij Arsenal

Koscielny lijkt een vertrek te willen forceren bij Arsenal, dat volgens Engelse media echter alleen meewerkt aan een transfer als geïnteresseerde clubs aan de vraagprijs voldoen. De 33-jarige verdediger had juist de hoop dat The Gunners bereid waren zijn volgend jaar aflopende contract te ontbinden, zodat hij kan terugkeren naar Frankrijk.

Arsenal-manager Unai Emery baalt van de gang van zaken rond Koscielny. 'Ik heb drie keer met hem gesproken', vertelde de Spanjaard op een persconferentie na afloop van het oefenduel met Colorado Rapids (3-0). 'We wilden dat hij met ons mee zou gaan, maar hij besloot achter te blijven. Voor mij is het nu duidelijk, we moeten verder.'

De 33-jarige Koscielny was in de ogen van Emery nog steeds een belangrijke speler, maar de trainer staat machteloos in het conflict. 'Het is nu een zaak tussen hem en de club. Ze moeten dit met elkaar bespreken en dat doen ze ook. Ik wacht af wat de uitkomst van dit gesprek is en wat er wordt besloten. Meer kan ik er niet over zeggen.'

Koscielny is al sinds 2010 speler van Arsenal, dat hem destijds oppikte bij Lorient. In Noord-Londen groeide de Fransman uit tot sterkhouder en (sinds 2016) aanvoerder. Na 353 officiële duels voor The Gunners wil de 51-voudig international nu vertrekken. Girondins Bordeaux en Olympique Lyon worden genoemd als mogelijke bestemming.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.