Kortrijk verstoort bekerdroom Anderlecht en Nuytinck

Reacties

Anderlecht heeft de finaleplaats van vorig seizoen geen vervolg gegeven in het Belgische bekertoernooi. KV Kortrijk was op eigen veld te sterk voor Bram Nuytinck en zijn ploeggenoten in de achtste finale van de strijd om de Beker van België: 4-2.

Kortrijk verstoort bekerdroom Anderlecht en Nuytinck

Sinds de beker in 2007/08 naar Anderlecht ging, was Paars-Wit tot de verloren eindstrijd van eerder dit jaar tegen Club Brugge nooit meer verder gekomen dan de halve finale. Ook deze jaargang is het bekeravontuur vroeg ten einde. Zo sterk als de ploeg van trainer Besnik Hasi vorige week in de Europa League nog voor de dag kwam bij AS Monaco (0-2), zo matig was het in Kortrijk.

Anderlecht keek na een half uur al tegen een 3-0 achterstand aan door doelpunten Benoît Poulain, Maxime Chanot (foto) en Lukas Van Eenoo. Imoh Ezekiel verkleinde de marge al snel weer tot twee, zoals Steven Defour ook deed nadat Adam Marusic vlak na rust Kortrijk weer op 4-1 had gezet, maar uitschakeling bleek onafwendbaar de huidige nummer vier van België.

Na de rake vrije trap van Defour, die eerder al de lat had geraakt, had Anderlecht nog bijna een half uur om op zijn minst een verlenging af te dwingen, maar ook daarna kwam de thuisploeg niet in de problemen. De rode kaart van Chanot in de 87ste minuut voor een handsbal bracht daar geen verandering in. Het had zelfs nog 5-2 kunnen worden, ware het niet dat Marusic buitenspel stond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.