Kort geding FC Twente tegen KNVB dient vrijdag

Reacties

FC Twente en de KNVB staan vrijdagochtend tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. De Tukkers hebben een kort geding tegen de bond aangespannen om de degradatie naar de Jupiler League aan te vechten.

Kort geding FC Twente tegen KNVB dient vrijdag

FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op op 15 december gemaakte afspraken, toen de licentie voorwaardelijk werd ingenomen. De bond heeft toen toegezegd dat de Enschedeërs hun licentie zouden behouden, indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan. De licentiecommissie wil de club de licentie nu alsnog afnemen, om direct een nieuwe licentie te verlenen voor het spelen in de Jupiler League. FC Twente stelt dat dat onterecht is, omdat het aan al de op 15 december gestelde voorwaarden heeft voldaan.

'Als je een afspraak maakt, houd je je aan die afspraken. Dit voelt voor mij als oneerlijk', zei interim-directeur Onno Jacobs afgelopen vrijdag. Hij voegde daaraan toe dat FC Twente failliet gaat, indien de degradatie naar de Jupiler League een feit wordt.

'Er staat heel veel op het spel. Namelijk niets meer of minder dan het voortbestaan van deze prachtige club. Dat zeg ik niet om te dramatiseren of te overdrijven, dat is de bittere realiteit als dit voorgenomen besluit werkelijk zou worden. We zouden geen knip voor de neus waard zijn als we daar niet voor zouden vechten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.