Kopsterk PSV reageert bij Cambuur goed op bekerverlies

PSV kan met een goed gevoel gaan kijken naar De Klassieker. De Eindhovenaren waren in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur effectiever dan de tegenstander uit Friesland: 1-2.

Cambuur drong PSV vanaf de eerste minuut terug op eigen helft, maar de Eindhovenaren bleken zoals vaker dit seizoen juist op hun best als ze konden counteren. Van de negen voorgaande Eredivisie-wedstrijden waarin de ploeg van trainer Phillip Cocu minder balbezit had dan de tegenstander, verloor zij er namelijk nog geen één (W8,G1).

Het duel met Cambuur bleek geen uitzondering op deze regel. PSV ontsnapte weliswaar in de openingsfase aan een tegendoelpunt van Bartholomew Ogbeche, die uit kansrijke positie naast schoot, maar in de 35ste minuut stelden de Eindhovenaren orde op zaken. De eerste doelpoging van de bezoekers leverde direct succes op, toen Georginio Wijnaldum (foto boven) raak kopte uit een voorzet van Jetro Willems.

Een treffer die in meerdere opzichten typerend was voor het seizoen van PSV. Het was namelijk alweer de achtste assist van linksback Willems, die daarmee samen met Ajacied Davy Klaassen koploper is in de Eredivisie. Bovendien was het doelpunt van Wijnaldum alweer het twaalfde kopdoelpunt van PSV, waarmee het koploper is in de Eredivisie. Feyenoord volgt met acht.

Depay
In de tweede helft probeerde Cambuur de wedstrijd nog om te keren door aanvallers Daniël de Ridder en Martijn Barto in te brengen, maar ook na de hervatting toonde PSV zich effectiever dan de Friezen. Zestien minuten voor tijd besliste Memphis Depay de wedstrijd door een voorzet van Santiago Arias over Leonard Nienhuis in het doel te koppen: 0-2. Daarmee was het dertiende kopdoelpunt van de Eindhovenaren een feit.

Memphis Depay was met een doelpunt belangrijk voor PSV.

Negen minuten voor tijd kreeg de koploper van de Eredivisie, die midweeks in de strijd om de KNVB-beker sneuvelde tegen Roda JC Kerkrade (3-2 verlies), toch nog een domper te verwerken. Spits Luuk de Jong moest namelijk met een fikse hoofdwond het veld verlaten. In de extra tijd deed De Ridder met een fraaie vrije trap nog wat terug, maar zijn treffer kwam te laat: 1-2.

Dankzij de zesde competitiezege op rij kan de selectie van PSV zondag (aftrap 12.30 uur) met een gerust gevoel bekijken hoe naaste concurrenten Ajax en Feyenoord het in de Amsterdam Arena tegen elkaar opnemen. De Eindhovenaren bouwden de voorsprong op de achtervolgers uit tot respectievelijk zeven (Ajax) en vijftien (Feyenoord) punten en slaan daarmee mogelijk dit weekeinde een belangrijke slag in de titelrace.