Kopspecialist De Leeuw: 'Speel me maar door de lucht aan'

Reacties

Michael de Leeuw is een van de smaakmakers van de eerste seizoenshelft. De clubtopscorer van FC Groningen ontpopt zich tot een ware kopspecialist, aangezien hij zaterdagavond op bezoek bij FC Groningen al zijn zesde goal met het hoofd liet noteren.

Kopspecialist De Leeuw: 'Speel me maar door de lucht aan'

'Ik kon 'm simpel binnenkoppen', zegt de aanvaller met gevoel voor understatement over zijn negende competitiedoelpunt. 'Ik doe gewoon wat het eerste in me opkomt in dat soort situaties. Speel me maar door de lucht aan', grapt de spits.

'Voor mij is het inderdaad een heel goede eerste seizoenshelft', vervolgt hij in gesprek met de NOS. 'Eigenlijk is het zonde dat de winterstop eraan komt', aldus De Leeuw, die allesbehalve tevreden was met het 1-1 gelijkspel. 'Dit voelt als een nederlaag. Iedereen zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer.'

Trainer Erwin van de Looi is het daar volledig mee eens. 'We hebben na rust niet genoeg op de 0-2 gejaagd. Dit hebben we onszelf aangedaan en dat is niet voor het eerst. We hebben dit seizoen al vaker nagelaten een wedstrijd sneller te beslissen. Kijk maar naar ons doelsaldo, we hebben nu eenmaal moeite met scoren', verwijst hij naar de negentien Groningse doelpunten, waarvan De Leeuw er dus negen voor zijn rekening nam. Alleen NAC (16) en FC Dordrecht (12) scoorden minder vaak.

Toch is Van de Looi gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft. 'De ploeg heeft net zo veel punten gehaald als vorig seizoen, we zijn nog in ontwikkeling en zitten ook in de kwartfinale van de beker. Dus ik zie zeker positieve punten', kijkt hij vooruit. Vanaf januari zal Van de Looi bovendien de beschikking krijgen over Albert Rusnák, die wordt overgenomen van Manchester City, dat hem weer verhuurde aan SC Cambuur. 'Ja, dat is rond, heb ik begrepen', besluit Van de Looi, verwijzend naar de ophef die over de toekomst van de Slowaak ontstond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.