VI Live: Utrechts pak slaag, Real volgt Bayern op

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Utrechts pak slaag, Real volgt Bayern op

22.33 uur: AZ PIJNLIJK ONDERUIT
Alle pogingen ten spijt, stapt AZ het veld af met een pijnlijke nederlaag. FC Utrecht komt nauwelijks in de problemen na in de eerste helft drie keer te hebben toegeslagen (0-3).

22.22 uur: REAL MADRID IS WERELDKAMPIOEN
Real is in de slotfase niet meer in gevaar komen en mag zich wereldkampioen noemen. Het Argentijnse San Lorenzo bleek door goals van Sergio Ramos en Gareth Bale een maatje te klein: 2-0.

21.40 uur: REAL KOERST AF OP WERELDTITEL
Gareth Bale lijkt voor de beslissing te zorgen. Hij maakt de 2-0, waardoor Real Madrid met nog ruim een half uur te gaan de marge van twee moet verdedigen tegen San Lorenzo.

21.34 uur: RUSTSTAND AS ROMA - AC MILAN 0-0

21.32 uur: DORDRECHT PAKT EERSTE PUNT IN THUISDUELS
De late gelijkmaker van Robin Gosens is genoeg voor een 1-1 gelijkspel. Zo heeft Dordrecht na acht verloren thuisduels eindelijk het eerste puntje aan de Krommedijk te pakken. FC Groningen druipt teleurgesteld af.

21.32 uur: PSV BOEKT RUIME ZEGE
Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon luisteren hun invalbeurt op met een doelpunt, waardoor Go Ahead Eagles uit Eindhoven vertrekt met een zware 5-0 nederlaag.

21.31 uur: RUST IN ALKMAAR
AZ zoekt na 45 minuten de kleedkamer op met een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand (0-3). Gaat FC Utrecht de ongeslagen status van AZ-trainer John van den Brom in Alkmaar breken?

21.22 uur: DORDRECHT OP GELIJKE HOOGTE
FC Dordrecht krijgt loon naar werken. Het schot van Robin Gosens wordt nog van richting veranderd door Mimoun Mahi en betekent zo de 1-1. Gaat Dordt tegen Groningen het eerste puntje van dit seizoen in eigen huis pakken?

21.21 uur: FC UTRECHT ZET AZ TE KIJK
In Alkmaar wrijven ze zich in de ogen. Inderdaad, na 35 minuten staat er een 0-3 stand op het scorebord. Mark Diemers zorgt met een fraai schot voor de verrassende tussenstand.

21.20 uur: DEPAY DOET 'T WEER
En dat is drie voor PSV. Wederom is het Memphis Depay die scoort, dit keer is het 'slechts' een intikker: 3-0.

21.16 uur: RUSTSTAND REAL MADRID - SAN LORENZO 1-0

21.13 uur: DUPLAN SCOORT WEER: 0-2
Edouard Duplan mag aannemen, draaien en de bal in de verre hoek schieten. AZ verdedigt niet bepaald sterk, maar de Fransman van FC Utrecht lijkt uit te gaan groeien tot matchwinner. Na nog geen half uur staat hij al op twee goals. AZ-trainer John van den Brom reageert direct door Steven Berghuis in te brengen voor Dabney dos Santos.

21.07 uur: REAL PAKT DE LEIDING
Real Madrid komt in de finale van het WK voor clubs op 1-0 tegen San Lorenzo! Net als in de halve finale tegen Cruz Azul zorgt Sergio Ramos voor de openingsgoal.

20.56 uur: FC UTRECHT LEIDT IN ALKMAAR
Na een voorzet van Tommy Oar kopt Edouard Duplan FC Utrecht in Alkmaar naar de 0-1.

20.45 uur: AFTRAP AS ROMA - AC MILAN

20.45 uur: AFTRAP AZ – FC UTRECHT
AZ-trainer John van den Brom, die Celso Ortiz ziet terugkeren van blessureleed, houdt vast aan Dabney Dos Santos. Steven Berghuis begint daardoor opnieuw als bankzitter. Bij FC Utrecht debuteert Jeff Hardeveld als linksback. 

AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Dos Santos, Haye; Jóhannsson, Tankovic.
FC Utrecht: Ruiter; Letschert, Leeuwin, Markiet, Hardeveld; Diemers, Ayoub, Oar; Duplan, Rubin, Peterson.

20.31 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - FC GRONINGEN 0-1

20.30 uur: RUSTSTAND PSV - GO AHEAD EAGLES 2-0

20.30 uur: REAL MADRID BEGINT AAN WK-FINALE
De finale van het WK voor clubteams is begonnen. Real Madrid neemt het op tegen het Argentijnse San Lorenzo. Wie wordt de opvolger van Bayern München?

20.29 uur: WEER DOELPUNT DE LEEUW
Wie anders dan Michael de Leeuw doet het voor FC Groningen! Hij zet de noorderlingen op slag van rust op 0-1 tegen FC Dordrecht, wéér met het hoofd.

20.21 uur: EINDSTAND VFL WOLFSBURG - 1. FC KÖLN 2-1
Mede dankzij Bas Dost bevestigt VfL Wolfsburg zijn status van belangrijkste achtervolger van koploper Bayern.

20.19 uur: CAMBUUR WINT IN SLOTFASE
Afgelopen, in de slotfase pakte Cambuur alsnog de drie punten tegen PEC Zwolle! Een rake strafschop van Erik Bakker was voldoende: 2-1.

20.18 uur: BEAUTY DEPAY
Wat een fraaie goal! Memphis Depay kopt een pass van Jeffrey Bruma in één keer over Mickey van der Hart: 2-0. PSV lijkt vanavond niet in de problemen te gaan komen.

20.14 uur: ERIK BAKKER ZET CAMBUUR OP VOORSPRONG
Erik Bakker schiet zijn strafschop raak. De penalty werd gegeven na een overtreding van doelman Warner Hahn op Martijn Barto. SC Cambuur koerst af op een zege op PEC: 2-1.

20.11 uur: MINIMALE NEDERLANDSE INBRENG ROMA - MILAN
Om 20.45 uur begint in Rome de kraker tussen AS Roma en AC Milan. De Nederlandse inbreng is minimaal: alleen Nigel de Jong speelt vanaf het begin, Marco van Ginkel ontbreek bij de bezoekers met een blessure. Op de Roma-bank zitten Kevin Strootman én Urby Emanuelson.
AS Roma: De Sanctis; Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas; Keita, De Rossi, Nainggolan; Florenzi, Totti, Gervinho.
AC Milan: Diego López; Bonera, Zapata, Mexès, Armero; Montolivo, De Jong, Poli; Honda, Bonaventura; Ménez

19.58 uur: PSV JUICHT
Randje buitenspel staat Santiago Arias bij het passje van Luuk de Jong. De afronding, via binnenkant paal, laat minder ruimte voor twijfel; PSV heeft de verdiende voorsprong te pakken tegen Go Ahead Eagles.

19.50 uur: OPHEF IN LEEUWARDEN
PEC Zwolle lijkt op 1-2 te komen na een klutssituatie. Tomás Necid ziet zijn goal echter afgekeurd worden. De spits van PEC trapte de op de grond zittende Etienne Reijnen in het gezicht terwijl hij voor de bal ging en daardoor beslist arbiter Martin van den Kerkhof dat er sprake is van een ongeldige goal. 'Dit is een schande', zo roept PEC-trainer Ron Jans langs de kant.

19.45 uur: AFTRAP PSV - GO AHEAD EAGLES

19.45 uur: AFTRAP FC DORDRECHT - FC GRONINGEN
Het is begonnen in Dordrecht, waar middenvelder Ryan Koolwijk zijn laatste duel voor de huidige Eredivisie-hekkensluiter zal spelen. De opstellingen:
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Lima, Peersman; Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Koolwijk; Ten Voorde, Lieder.
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Hoesen, De Leeuw.

19.42 uur: CAMBUUR OP GELIJKE HOOGTE
Sander van de Streek verschaft zichzelf met een knappe kapbeweging de ruimte om de bal in de verre hoek te schuiven. Cambuur staat weer op gelijke hoogte tegen PEC Zwolle: 1-1.

19.22 uur: HENDRIX BESLIST NOG OVER RESERVEBEURT
De reden dat Jorrit Hendrix niet speelt is dat hij wat last heeft van de lies. Hij beslist na de warming-up of hij op de bank plaats gaat nemen. Zo niet, dan vervangt Rai Vloet hem.

19.17 uur: RUSTSTAND VFL WOLFSBURG – 1. FC KÖLN 1-1
Bas Dost kan met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. De spits heeft Wolfsburg met zijn tweede doelpunt van het seizoen behoed voor een achterstand bij rust.

19.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR-PEC ZWOLLE 0-1
Na de goal van Thomas Lam is niet meer gescoord, waardoor Cambuur in de tweede helft aan de bak zal moeten om averij te voorkomen.

18.48 uur: PEC OP VOORSPRONG IN LEEUWARDEN
Thomas Lam zet PEC op voorsprong bij SC Cambuur door de bal op zeer fraaie wijze in de bovenhoek te knallen. Jesper Drost is de aangever. Overigens lijkt Lam zich bij het juichen op kolderieke wijze te blesseren, maar de doelpuntenmaker kan toch verder.

18.40 uur: MAHER SPEELT VOOR HENDRIX
PSV begint over een goed uur aan het thuisduel met Go Ahead Eagles, en doet dat zonder Jorrit Hendrix. De middenvelder wordt weer vervangen door Adam Maher. Joshua Brenet vervangt in de defensie de geschorste Jetro Willems.
Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Brenet; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

18.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE
De eerste Eredivisie-wedstrijd van de avond is begonnen. Naast Albert Rusnák, die als het goed is vertrekt naar FC Groningen, neemt de thuisploeg ook afscheid van cultheld Oebele Schokker. Hij keert terug naar de amateurs van Harkemase Boys.

18.22 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Sparta Rotterdam - FC Eindhoven 2-0
Jong Ajax - De Graafschap 3-1

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Manchester United 1-1
West Ham United - Leicester City 2-0
Southampton - Everton 3-0
Tottenham Hotspur - Burnley 2-1
Hull City - Swansea City 0-1
Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 3-2

17.50 uur: BARCELONA VERSLAAT CÓRDOBA MET 5-0
Door een eindsprint besluit Barcelona het kalenderjaar 2014 met een ruime zege. De laatste twee Catalaanse competitiegoals kwamen op naam van Lionel Messi.

17.40 uur: PIQUÉ EN MESSI ZORGEN VOOR MEER GOALS
Barcelona loopt uit naar een ruime overwinning. Gerard Piqué kopt tegen Córdoba de 3-0 binnen en ook Lionel Messi doet nog een duit in het zakje met de 4-0.

17.24 uur: GOAL SOUTHAMPTON 2-0
Het ziet er goed uit voor Koeman en co, met dank aan Graziano Pellè. De Italiaanse spits zorgt voor 2-0.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2-1
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1-1
Schalke 04 - Hamburger SV 0-0
VfB Stuttgart - SC Paderborn 0-0
Werder Bremen - Borussia Dortmund 2-1

17.21 uur: ROOD VOOR AGBONLAHOR
Aston Villa moet met tien man verder! Gabriel Agbonlahor gaat keihard door op Ashley Young en moet vertrekken. United mag het nog ruim 25 minuten proberen met een man meer.

17.17 uur: VAN GAAL WISSELT VAN PERSIE
Na iets meer dan een uur spelen gaat Robin van Persie bij United naar de kant. Voor hem in de plaats komt Ángel Di María, terug van een blessure.

17.10 uur: EINDELIJK GOAL SUAREZ
Daar is-ie dan! Luis Suarez heeft zijn eerste competitiegoal voor Barcelona te pakken. Op aangeven van Pedro tilt hij tegen Córdoba de voorsprong naar 2-0.

17.09 uur: GOAL MANCHESTER UNITED 1-1
Daar is de gelijkmaker voor United, Radamel Falcao maakt 'm: 1-1.

16.47 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Manchester United 1-0
West Ham United - Leicester City 1-0
Southampton - Everton 1-0
Tottenham Hotspur - Burnley 2-1
Hull City - Swansea City 0-1
Queens Park Rangers - West Bromwich Albion 1-2

16.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA - CÓRDOBA
Door de vroege treffer van Pedro in de tweede minuut is het 1-0. Na die vroege openingsgoal kon Córdoba de schade beperkt houden.

16.39 uur: GOAL SOUTHAMPTON 1-0
Door een eigen goal van Everton-spits Romelu Lukaku uit een corner komt Southampton met 1-0 voor.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1-1
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 0-1
Schalke 04 - Hamburger SV 0-0
VfB Stuttgart - SC Paderborn 0-0
Werder Bremen - Borussia Dortmund 1-0

LANDGENOTEN: John Verhoek heeft Ewald Lienen aan zijn eerste zege als trainer van Sankt Pauli geholpen. De spits opende zaterdag tegen VfR Aalen de score na 35 minuten. Het was de voorbode van de eerste overwinning van de Hamburgse club sinds 4 oktober; 3-1. Sankt Pauli heeft daarmee de laatste plaats in de Tweede Bundesliga verlaten.

16:18 uur: GOAL ASTON VILLA 1-0
Manchester United komt vroeg op achterstand! Na amper achttien minuten schiet de Belg Christian Benteke de 1-0 schitterend achter de laatste weken schier onklopbare David de Gea.

16.00 uur: AFTRAP BARCELONA - CÓRDOBA
Bij Barcelona zit Neymar wel weer bij de selectie, maar hij staat nog niet in de basis. Lionel Messi en Luis Suarez spelen wél.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Manchester United
West Ham United - Leicester City
Southampton - Everton
Tottenham Hotspur - Burnley
Hull City - Swansea City
Queens Park Rangers - West Bromwich Albion

Het meest in het oog springende affiche in de Premier League is het duel tussen Aston Villa en Manchester United: Ron Vlaar tegen Robin van Persie en manager Louis van Gaal dus. Ronald Koeman neemt het met Southampton op tegen Everton, Leroy Fer speelt met QPR tegen WBA.

15.35 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 3-0
Manchester City heeft geen fout gemaakt tijdens het thuisduel met Crystal Palace.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach
Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt
Schalke 04 - Hamburger SV
VfB Stuttgart - SC Paderborn
Werder Bremen - Borussia Dortmund

Twee Nederlanders in de basis tijdens de middagwedstrijden in de Bundesliga: Paul Verhaegh is aanvoerder bij FC Augsburg dat bezoek krijgt van het Borussia Mönchengladbach van basisklant Roel Brouwers, terwijl Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke 04 begint thuis tegen Hamburger SV. Rafael van der Vaart ontbreekt tijdens die wedstrijd bij de bezoekers vanwege een schorsing. Eljero Elia behoort - net als de afgelopen weken - niet tot de wedstrijdselectie van Werder Bremen. Trainer Huub Stevens speelt met VfB Stuttgart het thuisduel met SC Paderborn.

15.21 uur: DOELPUNT MANCHESTER CITY
Door een doelpunt van Yaya Touré komt Manchester City op een 3-0 voorsprong.

15.02 uur: DOELPUNT MANCHESTER CITY
David Silva beslist de wedstrijd. De Spanjaard, die bij het eerste doelpunt zijn schot via Scott Dann zag binnenvallen, maakt 2-0 tegen Crystal Palace.

14.50 uur: DOELPUNT MANCHESTER CITY
Via een eigen doelpunt van Scott Dann komt Manchester City op voorsprong.

14.31 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE 0-0
Bij een ruime overwinning neemt Manchester City de koppositie over van Chelsea, maar halverwege is er nog niet gescoord in het City of Manchester Stadium.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - CRYSTAL PALACE
Manchester City en Crystal Palace zijn begonnen aan het eerste duel in de zeventiende speelronde van de Premier League. Aan de kant van de thuisclub speelt James Milner door de blessures van Sergio Agüero, Edin Dzeko en Stevan Jovetic in de spits.

De opstellingen:
Manchester City: Hart; Zabaleta, Demichelis, Mangala, Kolarov; Fernandinho; Navas, Yaya Touré, Silva, Nasri; Milner.
Crystal Palace: Speroni; Kelly, Dann, Hangeland, Ward; Jedinak, Ledley, McArthur, Bolasie, Puncheon; Campbell.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.