Koploper Twente maakt ook in vijfde duel geen fout

FC Twente is nog altijd zonder verliespunten. Ook in de vijfde competitiewedstrijd werd een overwinning behaald. Willem II kreeg met liefst 2-6 klop.

FC Twente, waar Edson Braafheid zijn rentree maakte als basisspeler, toonde zich in het eerste halfuur een koploper onwaardig. Willem II bleef eenvoudig overeind, omdat de formatie van trainer Steve McClaren nauwelijks gevaarlijk voor doelman David Meul opdook. Nog voor rust stelde Twente echter orde op zaken.

Zes minuten voor rust schoof Felipe Gutiérrez de bal beheerst in het Tilburgse doel. Edwin Gyasi zette op rechts goed door, waarna de mee opgekomen Roberto Rosales Gutiérrez bediende. Een kolderieke situatie leverde de 0-2 ruststand op. Ruud van der Rijt speelde te kort terug op sluitpost Meul. De doelman gleed ook nog eens weg, waardoor Luc Castaignos simpel in een leeg doel kon scoren.

FC Twente, waar Manchester City-huurling Dedryck Boyata als vervanger van Rosales zijn eerste minuten in Enschedese dienst maakte, kwam acht minuten na rust op een nog ruimere voorsprong. Uitblinker Gutiérrez bediende Robbert Schilder, waarna de middenvelder bekeken scoorde.

Marc Höcher deed namens Willem II wat terug. Robbie Haemhouts stuurde de buitenspeler weg na slordig balverlies van Nacer Chadli. Schilder (na terugleggen van Dusan Tadic) en Willem Janssen (rebound) zorgden in het laatste kwartier voor 1-5, waarna beide ploegen in de slotfase nog een keer scoorden. Eerst invaller Jeroen Lumu namens de thuisclub, daarna Philipp Haastrup in eigen doel: 2-6. Foto: VI Images