Koploper Arsenal ongenadig hard onderuit bij Liverpool

Liverpool heeft indruk gemaakt tijdens het thuisduel met Arsenal, dat binnen twintig minuten tegen een onoverbrugbare achterstand aankeek. Dankzij een bliksemstart van de thuisclub was de Premier League-koploper kansloos (5-1).

Binnen een minuut opende Martin Skrtel de score al op Anfield door van dichtbij een vrije trap van Steven Gerrard binnen te tikken. Negen minuten later was de verdediger van Slowakije opnieuw trefzeker, dit keer kopte hij binnen. De voorsprong was meer dan terecht, want Liverpool blufte Arsenal volledig af.

De bezoekers kwamen niet van eigen helft af en werden massaal van de bal afgejaagd, waarna Liverpool kans op kans kreeg. Kort na de tweede treffer van Skrtel zag Daniel Sturridge zijn lob net naast verdwijnen en niet veel later schoot Luis Suarez op de paal, waarna Kolo Touré de rebound naast het lege doel schoot.

Het bleek slechts uitstel van executie, want in de zestiende minuut was het alsnog 3-0. Op aangeven van Suarez tikte Raheem Sterling binnen. En binnen twintig minuten maakte Sturridge ook de vierde Liverpool-treffer van de middag. Arsenal had er helemaal niets tegenin te brengen en mocht van geluk spreken dat de thuisclub daarna wat gas terugnam.

Toch werd het zeven minuten na rust nóg erger voor de koploper, want via opnieuw Sterling werd het 5-0. Mikel Arteta redde uiteindelijk de eer nog voor Arsenal door een strafschop te benutten. De Spanjaard mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Steven Gerrard op Alex Oxlade-Chamberlain.

Spannend werd het echter niet meer op Anfield, want Liverpool was simpelweg een klasse beter dan Arsenal. De Noord-Londense club heeft nu 55 punten uit 25 wedstrijden, waarmee het nog eerste staat in de Premier League. Chelsea en Manchester City kunnen echter nog passeren. Liverpool is vierde met vijf punten minder dan Arsenal.