Rodgers vol zelfvertrouwen voor duel met Arsenal

Reacties

Liverpool-manager Brendan Rodgers hoopt dat zijn ploeg de goede thuisvorm doortrekt naar het duel van zaterdag met Arsenal. 'Onze thuisvorm is briljant. Dat is voor ons van levensbelang als we bij de topvier willen eindigen.'

Rodgers vol zelfvertrouwen voor duel met Arsenal

Die thuisvorm is een van de grote veranderingen die Rodgers heeft waargenomen in vergelijking met toen hij in 2012 instapte. 'Ik voelde vorig seizoen dat er altijd een bepaalde angst heerste als we op Anfield speelden, vanwege het resultaat. De spelers maakten zich zoveel zorgen om het resultaat dat hun prestatie er onder leed', vertelde hij in de Engelse media. Liverpool wist dit seizoen tien van de twaalf thuisduels te winnen.

'Zodoende heb ik geprobeerd om de focus juist op de prestatie te leggen. We willen natuurlijk winnen, maar we hebben alleen onze prestatie, de manier waarop we willen winnen, in de hand. Dat heeft ons zelfvertrouwen gegeven. En dat hopen we dit weekend terug te zien', aldus Rodgers.

Zo hoopt Liverpool zaterdagmiddag voor het eerst sinds maart 2007 weer eens te winnen van Arsenal. 'We verwachten een overwinning. Als grote club moet dat natuurlijk, maar we hebben nu zo veel zelfvertrouwen. We verwachten nu in elk duel een overwinning, vooral als we thuis spelen', vertelde de manager.

De uitwedstrijd tegen Arsenal in november ging nog met 2-0 verloren, maar volgens Rodgers is dit duel belangrijker, met het oog op de bovenste vier plaatsen. 'Destijds was ons zelfvertrouwen nog niet zo goed, plus Arsenal speelde een heel goede wedstrijd. Maar we zijn ons bewust van het belang van deze wedstrijd. Een overwinning zou ons een boost geven voor de duels die nog komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.