Komst Roberto Carlos moet voetbal in India impuls geven

Reacties

Roberto Carlos is de nieuwe trainer van Delhi Dynamos. De 42-jarige Braziliaan is bij de Indiase club de opvolger van Harm van Veldhoven.

Komst Roberto Carlos moet voetbal in India impuls geven

Begin juni leek de voormalig wereldkampioen en Champions League-winnaar nog aan de slag te gaan als trainer van het Qatarese Al-Arabi. Maar omdat dat niet doorging, heeft de linksback van weleer nu zijn handen vrij voor een avontuur in India.

Delhi Dynamos is de nummer vijf van het voorbije seizoen in de Indiase Super League (ISL), een competitie die slechts een paar maanden loopt. Het nieuwe seizoen start in september en is al in december klaar.

Als speler maakte Roberto Carlos furore bij Internazionale, Fenerbahçe, maar vooral Real Madrid. Hij sloot zijn loopbaan af bij FC Anzhi, waar trainer Guus Hiddink hem wegwijs maakte in het trainersvak. Vervolgens was de voormalig linksback met geweldige traptechniek trainer in Turkije bij Sivasspor en Akhisar Belediyespor. Bij die laatste club begon hij in januari, maar was hij slechts vier maanden in dienst.

Met het binnenhalen van Roberto Carlos hoopt de Indiase competitie de sport nog groter te maken in eigen land. Zo had Van Veldhoven vorig seizoen nog zijn beschikking over Alessandro Del Piero, die inmiddels alweer vertrokken is. Spelers en trainers van dat kaliber moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de voetbalsport in India.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.