Koeman vervolgt superstart met Everton door nieuwe zege

Reacties

Het Everton van manager Ronald Koeman blijft uitstekend presteren in Engeland. Zaterdag werd Middlesbrough verslagen (3-1) waardoor de ploeg van de Nederlander vooralsnog de nog ongeslagen nummer twee van de Premier League is.

Koeman vervolgt superstart met Everton door nieuwe zege

Het thuisduel van Everton stond deels in het teken van een fraaie mijlpaal. Gareth Barry speelde zijn zeshonderdste Premier League-duel. De 35-jarige Engelsman, die in het verleden ook voor Aston Villa en Manchester City uitkwam, hoeft daardoor alleen Ryan Giggs (632) en Frank Lampard (609) voor zich te dulden.

Het feestje van Barry (foto boven) was compleet toen hij in de 23ste minuut voor de 1-1 zorgde. Uit de rebound trof hij doel. Daarmee poetste het feestvarken de controversiële 0-1 weg. Na 21 minuten leek Everton-goalie Maarten Stekelenburg de bal te gaan vangen, maar kopte Álvaro Negredo in plaats van tegen de bal tegen de arm van de Nederlander. Omdat arbiter Lee Mason de actie die binnen het vijfmetergebied werd begaan toestond, kreeg Stekelenburg een eigen goal op zijn naam.

In de laatste minuten voor rust stelde Everton de zege eigenlijk al veilig. Eerst soleerde Seamus Coleman door het zestienmetergebied van Middlesbrough om vervolgens eenvoudig binnen te schuiven. Een minuut later was het 3-1 toen Romelu Lukaku, maandag tegen Sunderland al drie keer trefzeker, een voorzet van Yannick Bolasie (heel) licht toucheerde.

Na de onderbreking hield Everton stand en kon Middlesbrough geen vuist meer maken, waardoor de ploeg van Koeman nu dertien punten heeft en de beste start sinds het seizoen 1978/79 liet noteren. Alleen Manchester City heeft in Engeland twee punten meer. Middlesbrough blijft door de nederlaag op vijf punten steken. In de blessuretijd kreeg Barry bij een hem door Koeman gegunde publiekswissel nog een staande ovatie.

De 0-1 in de maak.
De 0-1 in de maak.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.