Koeman verrast door Yoshida: 'Eer op Wembley te spelen'

Reacties

Ronald Koeman richt zijn blik op Wembley na het succes met Southampton in de strijd om de League Cup. De manager was verrast door de bijdrage van Maya Yoshida.

Koeman verrast door Yoshida: 'Eer op Wembley te spelen'

Southampton plaatste zich dankzij een 2-1 zege op Aston Villa voor de kwartfinales, waarin Liverpool de volgende tegenstander is. Koeman keek na afloop al voorzichtig naar de beoogde eindbestemming: Wembley.

'Het is moeilijk om dit toernooi te winnen omdat iedereen het serieus neemt', zei Koeman. 'Het zou een eer zijn om op Wembley te spelen en de cup te winnen. We hebben al laten zien dat we grote ploegen kunnen verslaan.'

Tegen Aston Villa ging het niet eenvoudig. De voormalig Eredivisie-krachten Yoshida en Graziano Pellè maakten het verschil. 'Ik ben verrast met de eerste goal, omdat Maya normaal gesproken het niet zo afmaakt.'

De Japanse rechtsback, die in december 2014 voor het laatst had gescoord voor Southampton, had voor zijn aanvallende intenties inspiratie opgedaan bij Dusan Tadic en José Fonte.

'Ik had vooraf gesproken met hen over hoe ik zou kunnen scoren na een een-twee met Gastón (Ramírez) of Graziano', aldus de oud-verdediger van VVV-Venlo. Nadat dat ook was gebeurd zocht hij Tadic en Fonte om zijn treffer te vieren.

Voor Yoshida was het ook een mooi moment te scoren. Een paar dagen geleden had hij via Twitter zijn excuses aangeboden voor een mislukt schot tijdens de rust van het duel met Leicester City, waarmee hij een toeschouwer per ongeluk had geraakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.