Koeman verklaart verlies: 'Er stond een flinke wind'

De 1-0 nederlaag bij Crystal Palace betekende voor Southampton alweer de vijfde wedstrijd op rij zonder zege. Manager Ronald Koeman ziet ondanks de slechte resultaten van de laatste weken echter nog geen reden om zich zorgen te maken.

Van de laatste vijf officiële duels verloor Southampton er vier. Alleen tegen hekkensluiter Aston Villa werd er vorige week een punt gepakt (1-1). 'Maar ik maak me nog geen zorgen', zei Koeman na afloop van het duel met Crystal Palace tegen de BBC. 'Pas als we geen kansen meer creëren, word ik ongerust.'

'Dat is niet het geval', vervolgde de oefenmeester zijn verhaal. 'Shane Long had bijvoorbeeld een heel grote kans op de 1-1. Dat was een verdiend resultaat geweest. Zeker op basis van de tweede helft. Na de rust kregen wij de betere mogelijkheden en waren wij de bovenliggende partij.'

Ondanks de nederlaag was Koeman niet geheel ontevreden. 'Natuurlijk ben ik niet blij met het eindresultaat, maar ik ben wel tevreden met het spel dat we hebben laten zien.' Alleen het begin van de wedstrijd kon hem niet bekoren. 'Er stond een flinke wind en daardoor kwamen wij niet in ons spel.'