Koeman put tegen Kuban vertrouwen uit verloren Klassieker

Hoewel Feyenoord in de Eredivisie bezig is aan de slechtste competitiestart ooit, kijkt trainer Ronald Koeman met vertrouwen uit naar de heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League tegen Kuban Krasnodar van donderdag. Koeman hoopt dat zijn ploeg voortborduurt op De Klassieker van afgelopen zondag tegen Ajax.

Koeman put tegen Kuban vertrouwen uit verloren Klassieker

Want hoewel Feyenoord na de nederlagen tegen PEC Zwolle (1-2) en FC Twente (1-4) ook in de Amsterdam Arena verloor (1-2), zag Koeman zijn ploeg daar wel het spel spelen dat hij ook in Rusland voor ogen heeft.

'Kuban Krasnodar is een moeilijk bespeelbare tegenstander. Daarom is het belangrijk om compact te spelen en weinig weg te geven. Wat dat betreft hebben we afgelopen zondag al een stap gemaakt', zegt Koeman op de clubwebsite.

Koeman doelt daarmee op de beginfase van de eerste helft en vrijwel de gehele tweede helft, toen Ajax nauwelijks kansen kon creëren tegen een defensief sterk Feyenoord. Een sterke periode van de Amsterdammers en een mindere van de Rotterdammers aan het einde van de eerste helft betekende desondanks de derde nederlaag op rij.

Koeman blijft evenwel positief. 'Afgelopen zondag tegen Ajax zag ik veel spirit in het elftal, al is het duidelijk dat het voetbal beter kan en beter moet. Wat dat betreft is de wedstrijd van morgen een goede test of we dat door kunnen zetten. Hopelijk wordt het resultaat daar de bevestiging van. Want het is voor iedereen heel belangrijk om de poulefase te halen.'

Koeman zal daarbij ongetwijfeld het afgelopen seizoen in gedachten hebben, toen Feyenoord na een tweede plaats in de competitie nog in het zicht van het hoofdtoernooi strandde. In de derde voorronde van de Champions League was Dinamo Kiev (foto) te sterk en versperde Sparta Praag vervolgens ook nog de weg naar de Europa League.

Voor de laatste keer dat Feyenoord in de groepsfase van een Europees bekertoernooi stond moeten we alweer terug naar het seizoen 2008/09. In Groep H van de UEFA Cup eindigde de tweevoudig winnaar van dat toernooi (1974 en 2002) als puntloze nummer laatst achter CSKA Moskou, Deportivo La Coruña, Lech Poznan en AS Nancy.

Eerherstel
Op jacht naar eerherstel in Europa dient Feyenoord dus af te rekenen met Kuban Krasnodar, dat met de 32-jarige Djibril Cissé (voormalig aanvaller van onder meer AJ Auxerre, Liverpool en Olympique Marseille) zijn enige echt bekende voetballer in de gelederen heeft.

Koeman: 'Het is een moeilijk te bespelen team, dat graag de tegenstander het spel laat maken. Het is moeilijk aan te geven of wij of zij favoriet zijn. Kuban heeft meer financiële mogelijkheden dan wij en hebben meer fysieke kracht in hun elftal. Wij hebben daarentegen weer meer talent in de ploeg.'

Dat Kuban donderdagavond om 18.00 uur wordt gesteund door dertigduizend toeschouwers, laat Koeman koud. 'Dat is mooi, maar volgende week zitten er bijna vijftigduizend in De Kuip.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen