Koeman pakt punt bij City dankzij weergaloze Stekelenburg

Dankzij een heldenrol van Maarten Stekelenburg heeft Everton een punt overgehouden aan het bezoek aan Manchester City: 1-1. De eerste ontmoeting tussen de trainers Pep Guardiola en Ronald Koeman, die samenspeelden bij Barcelona, eindigde onbeslist door de uitblinkende doelman van het Nederlands elftal.

Stekelenburg was 72 minuten lang onpasseerbaar in Manchester. City had een groot overwicht, maar de ploeg van Guardiola slaagde er lang niet in dit in de score uit te drukken. En dat terwijl de thuisclub enkele enorme kansen kreeg. Vooral met dank aan Phil Jagielka, die kort voor rust een strafschop veroorzaakte na een lompe overtreding op David Silva. Kevin De Bruyne ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gered worden door Stekelenburg.

Maarten Stekelenburg houdt Kevin De Bruyne van scoren af.

Na rust bleef City zoeken naar een treffer en kwam Everton er steeds minder uit. Al was Gerard Deulofeu vijf minuten na rust met een schot van afstand dicht bij 0-1. Na ruim een uur kwamen de bezoekers er eindelijk eens uit en dat werd meteen beloond met een treffer. Na een uitstekende individuele actie rondde Romelu Lukaku koel af. Maar dankzij Jagielka kreeg City in de zeventigste minuut een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Hij vloerde Sergio Agüero in het zestienmetergebied, waarna de thuisclub weer een penalty kreeg.

Agüero nam de verantwoordelijkheid op zich, maar ook hij legde het af tegen Stekelenburg. Twee minuten later was het echter alsnog raak. De Oranje-doelman was kansloos bij een kopbal van Nolito, die nog geen minuut daarvoor binnen de lijnen was gekomen voor Leroy Sané. Ook na de gelijkmaker bleef City kansen krijgen, maar telkens stuitte de koploper van de Premier League op Stekelenburg.

Het bleef dus 1-1 in het Etihad Stadium, waardoor City voor de tweede wedstrijd op rij zonder overwinning bleef. Met negentien punten uit acht duels is het nu samen met Arsenal, dat thuis met 3-2 won van Swansea City, koploper. Everton bezet met vier punten minder de zesde plaats.