Koeman haalt uit naar O'Neill: 'Zo maak je een speler kapot'

Reacties

James McCarthy speelde afgelopen interland periode bijna twee hele wedstrijden namens Ierland en daar is Ronald Koeman niet blij mee. De manager van Everton haalt uit naar Martin O'Neill, bondscoach van The Green Army.

Koeman haalt uit naar O'Neill: 'Zo maak je een speler kapot'

Dit seizoen kwam McCarthy alleen de eerste twee competitiewedstrijden in actie. Daarna hield een liesblessure hem lang aan de kant. Nog voor hij zijn rentree kon maken in de hoofdmacht van Everton, werd hij door O'Neill opgenomen in de Ierse selectie. Thuis tegen Georgië (1-0) en op bezoek bij Moldavië (1-3) kwam McCarthy in totaal 170 minuten in actie.

Koeman baalt daarvan. 'We zitten nu met een speler die enorm overbelast is', legt de Everton-manager uit aan The Guardian. 'Ik had graag gezien dat hij als speler van Everton meer verantwoordelijkheid had genomen, want wij betalen hem. Maar hij bevond zich in een lastige situatie. Het is belachelijk dat hij na zijn operatie, waarbij hij er vijf of zes weken uit is geweest en drie keer heeft getraind, negentig minuten speelt en drie dagen later nog eens tachtig minuten.'

O'Neill had McCarthy niet zo veel moeten laten spelen, stelt Koeman. 'Bij Everton doe ik mijn spelers dat niet aan, want dat levert nieuwe blessures op. Als je de keuze aan de speler laat is dat moeilijk voor hem, want hij zit tussen twee vuren in. De spelers van het Ierse elftal zijn erg begaan met hun ploeg, maar er was vooraf contact met de medische staf van Everton. Op deze manier maak je een speler kapot.'

Koeman, die afgelopen zomer overkwam van Southampton, is uitstekend begonnen bij Everton. Na zeven wedstrijden bezet de club uit Liverpool de vijfde plaats. Zaterdag wacht een uitduel met koploper Manchester City (aftrap 16.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.