Groep D: Arnautovic doet Wales pijn, Tadic held van Servië

Het belooft in Groep D een spannende strijd te worden in de strijd om de tickets voor het WK 2018 in Rusland. Door de resultaten tijdens de tweede speeldag staan Wales, Servië, Oostenrijk en Ierland allemaal op vier punten.

Oostenrijk – Wales 2-2
Wales begon de WK-kwalificatiereeks vorige maand met een overtuigende 4-0 zege op Moldavië, maar had van Oostenrijk beduidend meer te duchten. De halvefinalist kwam in Wenen twee keer op voorsprong door een rake knal van Joe Allen en een eigen goal van Kevin Wimmer na een verre inworp van Gareth Bale. Marko Arnautovic (foto) hield het Alpenland echter in de race.

Voor rust kopte de spits van Stoke City knap raak na een fraaie pass van David Alaba, meteen na de hervatting bleef de voormalig FC Twente-speler koelbloedig toen hij alleen afging op doelman Wayne Hennessey. Daarbij bleef het, waardoor ook Oostenrijk na de 2-1 zege bij Georgië voor het eerst punten liet liggen in de WK-kwalificatiereeks.

Moldavië – Servië 0-3
Servië boekte aan de hand van de in de nationale ploeg teruggekeerde Dusan Tadic juist de eerste overwinning richting Rusland. De aanvaller van Southampton bereidde de eerste twee goals van Filip Kostic (intikker) en Branislav Ivanovic (kopbal) voor en zorgde na rust zelf voor het slotakkoord. Ajacied Nemanja Gudelj speelde negentig minuten mee.

Ierland – Georgië 1-0
Ierland won een maand na het gelijkspel tegen Servië (2-2) ook zijn eerste wedstrijd in de strijd om een WK-ticket. De ploeg die op het afgelopen EK nog de achtste finale bereikte, had aan een doelpunt van rechtsback Seamus Coleman genoeg om Georgië te verslaan. Vitesse-captain Guram Kashia speelde mee bij de bezoekers, maar kon het verlies niet voorkomen.

Moldavië 2-0 (0-7)

De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De acht beste nummers twee spelen play-offs.