Koeman houdt Mathijsen buiten selectie van Feyenoord

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft besloten om Joris Mathijsen niet in de wedstrijdselectie voor het uitduel met FC Groningen op te nemen. Eerder uitte bondscoach Louis van Gaal juist nog de hoop dat hij Mathijsen na het weekend nog aan de door blessures uitgedunde Oranje-selectie kon toevoegen, als de verdediger tegen Groningen in actie zou komen.

Koeman houdt Mathijsen buiten selectie van Feyenoord

Vrijdag liet Koeman nog weten dat Mathijsen zou spelen als hij op tijd fit zou geraken voor de uitwedstrijd in Groningen. Zondag gaf de oefenmeester voorafgaand aan het duel echter aan dat hij toch geen risico wilde nemen met de 32-jarige routinier, die na een hamstringblessure pas sinds korte tijd weer volledig mee heeft kunnen trainen met de Feyenoord-selectie.

Daardoor lijkt het uitgesloten dat Van Gaal na het weekend alsnog een beroep doet op Mathijsen voor de WK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal met Andorra en Roemenië. Ook Arjen Robben, Wesley Sneijder en Jetro Willems ontbreken door blessures, nadat ze nog wel in de voorselectie waren opgenomen.

Doordat Mathijsen is achtergebleven in Rotterdam start de achttienjarige Terenco Kongolo voor de derde keer in dit Eredivisieseizoen in de basis. Hij vormt samen met international Bruno Martins Indi het hart van de Feyenoord-defensie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's