Koeman haalt Sneijder na goed gesprek terug bij selectie

De kou tussen Erwin Koeman en Rodney Sneijder is uit de lucht. De trainer en de linksbenige middenvelder van RKC Waalwijk hebben woensdag een goed gesprek gevoerd, waarna Sneijder per direct weer welkom is bij de eerste selectie van de Brabanders.

Koeman haalt Sneijder na goed gesprek terug bij selectie

Sneijder kon deze zomer ondanks verwoede pogingen van zijn zaakwaaknemers geen andere club vinden en ging woensdagochtend om die reden om de tafel met Koeman, die hem tijdens de voorbereiding amper heeft gebruikt. Volgens de Europees kampioen van 1988 beschikte Sneijder niet over de mentaliteit om in het eerste elftal van RKC te voetballen. 

Daar wil de 22-jarige broer van Oranje-international Wesley Sneijder nu verandering in brengen. 'Ik ben blij dat ik na een goed gesprek met de trainer een punt kan zetten achter de afgelopen periode', zegt de weer in genade aangenomen Sneijder op de clubwebsite.

De hernieuwde samenwerking komt voort uit een belofte van de Utrechter. 'In het gesprek heb ik aangegeven dat ik voor de volle honderd procent gemotiveerd ben en wil gáán voor mijn kans bij RKC. Ik wil van waarde zijn voor de ploeg en mijn steentje bijdragen aan wat hopelijk een succesvol seizoen gaat worden.'

Met de terugkeer van de jeugdexponent van Ajax bij de selectie hervat RKC over elf dagen de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht, de voormalige werkgever van zowel Koeman als Sneijder. In de vijf voorgaande speelronden verzamelde de ploeg van Koeman vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen