Koeman haalt Rooney terug naar het oude Everton-nest

Reacties

Wayne Rooney is terug bij Everton. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder verruilt Manchester United voor zijn oude liefde, de club van manager Ronald Koeman. Rooney heeft voor twee jaar getekend.

Koeman haalt Rooney terug naar het oude Everton-nest

De in een buitenwijk van Liverpool geboren Rooney belandde op zijn negende in de jeugdopleiding van The Toffees, waarvoor hij in 2002 als zestienjarig wonderkind debuteerde. Lang konden de fans van Everton niet van hun nieuwe groeibriljant genieten, want in de zomer van 2004 plukten Sir Alex Ferguson en Manchester United hem weg uit Goodison Park. Op Old Trafford zou Rooney uitgroeien tot een clubicoon.

De aanvaller maakte tussen 2004 tot en met 2015 ieder jaar steevast meer dan tien competitiedoelpunten per seizoen, maar met de komst van Louis van Gaal in 2014 veranderde zijn positie wat. De Nederlander had met Radamel Falcao en Robin van Persie al twee spitsen van naam tot zijn beschikking, Rooney kwam meer en meer als middenvelder te spelen.

Dat bleef Rooney ook onder José Mourinho. Toch kroonde hij zich in januari dit jaar tot all-time topscorer van The Red Devils. Dat record snoepte hij af van Sir Bobby Charlton, die hij twee jaar eerder al de titel van topscorer aller tijden bij de nationale ploeg had afgepakt. Met het behalen van die Man Utd-mijlpaal schreef clublegende Rooney zijn naam defintief bij in de geschiedenisboeken, waardoor hij met een voldaan gevoel kon vertrekken.

Dat doet Rooney dus naar zijn oude liefde, waar Koeman al eerder liet weten hem dolgraag te willen halen. 'Iedere speler die ons sterker kan maken, is welkom', sprak de Nederlander in februari nog bij een van de spaarzame keren dat hij wél wilde reageren op de geruchten. 'En in mijn ogen kan Rooney nog twee of drie jaar mee op het absolute topniveau.' Na Jordan Pickford, Michael Keane, Sandro Ramírez, Henry Onyekuru (nog een seizoen uitgeleend aan Anderlecht) en natuurlijk Ajax-aanvoerder Davy Klaassen is Rooney de zesde nieuweling voor big spender Everton.

Lees hier de reacties van Wayne Rooney en Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.