Koeman: 'Ga de strafschoppen zelf maar nemen'

Ronald Koeman was na de 2-0 zege van Feyenoord op SC Heerenveen logischerwijs tevreden, al begint het strafschoppenprobleem van de Rotterdammers de trainer erg veel zorgen te maken. De coach heeft een ludieke oplossing in gedachten.

Graziano Pellè was tot voor kort de strafschoppenman bij Feyenoord, maar raakte die rol kwijt na zijn derde misser van dit seizoen. Koeman benoemde Tonny Vilhena tot nieuwe penaltynemer, maar hij faalde tegen Heerenveen vanaf elf meter. 'Ik denk dat ik ze zelf maar ga nemen', stelde Koeman, in zijn tijd als voetballer een erkend strafschoppenspecialist, met een knipoog tegen FOX Sports.

Koeman vindt dat Feyenoord zich tegen Heerenveen goed herpakte na een belabberde eerste helft. 'Voor rust was het tempoloos. We wachtten steeds zo lang in de opbouw dat Heerenveen zich telkens weer kon organiseren. De tweede helft ging dat veel beter. Het tempo was hoog, we zetten snel druk en daardoor wonnen we uiteindelijk vrij gemakkelijk. Eigenlijk had de score wel hoger kunnen uitvallen.'

Doelpuntenmaker Lex Immers, die tegen de Friezen alweer zijn tiende treffer liet noteren, erkende dat Feyenoord voor rust heel matig speelde. 'De trainer heeft in de pauze een preekie gegeven. Hij zei dat als we zo door zouden gaan, het 0-0 zou blijven. In de tweede helft ging het uiteindelijk een stuk beter. De trainer wil ons laten voelen dat de tweede plaats nog binnen handbereik is.'

Door de overwinning klom Feyenoord naar de vierde plaats, met een punt achterstand op nummer twee FC Twente.