Koeman draagt bij aan complete ineenstorting Chelsea

Reacties

Southampton heeft met een zege op Stamford Bridge de crisis bij Chelsea vergroot. Manager Ronald Koeman zag zijn elftal simpel winnen van het dolende Chelsea: 1-3.

Koeman draagt bij aan complete ineenstorting Chelsea

Chelsea-manager José Mourinho liet er vrijdag geen twijfel over bestaan. 'Er moet tegen Southampton een einde aan onze slechte reeks komen. Ik heb nog nooit zo veel verloren’, zette de Portugees zijn ploeg op scherp. In de openingsfase leek het alsof hij daarmee de juiste snaar geraakt had. Chelsea startte namelijk goed en nam de leiding via een vrije trap van Willian. De Braziliaan schoot op fraaie wijze binnen vanaf de linkerflank en liet daarmee Southampton-goalie Maarten Stekelenburg kansloos.

Chelsea kon de goede start echter geen vervolg geven en kwam steeds verder in de problemen. De thuisclub mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Robert Madley geen strafschoppen toekende voor vermeende overtredingen op Virgil van Dijk en Sadio Mané. Vlak voor rust maakte Southampton alsnog de verdiende gelijkmaker. Graziano Pellè legde de bal met zijn borst terug en Steve Davis knalde overtuigend raak. Eerder was Ryan Bertrand in kansrijke positie nog op Asmir Begovic gestuit.

The Saints voelden dat er nog meer in het vat zat en zochten met James Ward-Prowse als invaller na de hervatting nog nadrukkelijker de aanval. Dat leverde na een uur resultaat op toen Mané John Terry te snel af was en via Begovic raak schoot. Achttien minuten voor tijd was Pellè verantwoordelijk voor de definitieve ontmanteling van de regerend landskampioen. De Italiaan schoot raak na slordig balverlies van César Azpilicueta.

De flater van de Spaanse linksback illustreerde de tragische vorm waar Chelsea dit seizoen in verkeert. In de vorige jaargang waren The Blues de vleesgeworden degelijkheid, nu stapelt de ploeg fout op fout. In acht duels incasseerde Chelsea al zeventien treffers. Daarmee is het totaal aantal tegengoals van de eerste jaargang van Mourinho op Stamford Bridge (2004/05: vijftien) reeds overtroffen.

Chelsea staat na een dramatische start zeventiende in de Premier League. Zo wordt het voor Mourinho alleen maar lastiger om dit seizoen op een acceptabele plaats te eindigen. Southampton klimt naar de negende positie. Bovendien leverde de zege Koeman een mooie statistiek op: hij is de enige coach die drie keer tegen Mourinho speelde zonder te verliezen (W1, G2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.