Koeman: 'Dit soort duels zijn soms lastiger dan een topper'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman verwacht niet dat zijn ploeg een gemakkelijke wedstrijd tegemoet gaat tegen promovendus AFC Bournemouth (zondag, 17.00 uur). De Nederlander benadrukt dat er sprake is van een derby en stelt tevens dat wedstrijden tegen dergelijke ploegen moeilijker kunnen zijn dan duels met topclubs.

Koeman: 'Dit soort duels zijn soms lastiger dan een topper'

Southampton en Bournemouth liggen allebei in de regio South East England. De clubs hebben echter geen rijke onderlinge historie. Slechts 22 keer werd er tegen elkaar gespeeld. Voor het laatst gebeurde dit tijdens het seizoen 2010/11 in de League One, het derde niveau in Engeland. 'Maar ik hoop dat ze zich dit seizoen handhaven, zodat we de komende jaren vaker tegen elkaar kunnen spelen', zei Koeman tijdens de vooruitblikkende persconferentie.

'Er wordt niet echt naar deze wedstrijd uitgekeken als een beladen derby, maar in mijn ogen is dit er wél één', vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. 'Derby's zijn altijd bijzondere wedstrijden, duels op zich. Het is een apart gevoel voor een speler en dat heb je nodig om in dit soort wedstrijden succesvol te zijn.'

Maar niet alleen het feit dat de wedstrijd tegen Bournemouth een derby is, maakt het een lastig duel. 'Normaal gesproken moeten we van ploegen van dit kaliber kunnen winnen', gaf Koeman aan. 'Maar in de Premier League is dat anders. Soms zijn wedstrijden tegen Bournemouth moeilijker dan duels met Liverpool en Chelsea. Je moet erop letten hoe je druk zet en wanneer. Als zij verdedigen, moeten wij de druk erop houden', aldus Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.