Koeman debuteert bij 'Saints' met zege op EHC

Ronald Koeman heeft zijn eerste duel als trainer van Southampton winnend afgesloten. De Nederlandse Eersteklasser EHC/Heuts uit het Limburgse Hoensbroek werd met 0-4 verslagen. Dusan Tadic debuteerde, Graziano Pellè deed nog niet mee.

Zonder getransfereerde smaakmakers als Rickie Lambert, Adam Lallana en Luke Shaw en de niet geheel fitte Artur Boruc, Dejan Lovren en Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo) begon Koeman aan zijn klus bij de Premier League-club. Ook Graziano Pellè bleef nog op de bank: de Italiaan die met Koeman overkwam van Feyenoord sloot pas maandag aan bij de selectie van The Saints.

Na twaalf minuten zag Koeman, samen met zijn broer en assistent Erwin op de bank, hoe Sam McQueen er 0-1 van maakte. Zijn schot verdween via een verdediger over EHC-doelman Tom Grootaers. Vlak voor rust was McQueen aangever: Calum Chambers kopte diens voorzet binnen: 0-2 (foto). In de tweede helft wist Southampton, met onder de elf nieuwe spelers ook voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic, de score te verdubbelen.

Een schot met links van Tadic na een uurtje spelen ging net naast, maar een minuut of vier later stond het ineens 0-4. Billy Sharp maakte er vanaf de penaltystip 0-3 van, waarna Steven Davis met een hard schot tekende voor de 0-4. Kort voor tijd was Imad Haddadi namens de Limburgers gevaarlijk, maar nadat hij wegdraaide bij de eveneens ingevallen Nederlander Jos Hooiveld, werd zijn voorzet weggekopt. Zodoende sloot Koeman zijn eerste wedstrijd in dienst van Southampton af met een simpele overwinning.