Koeman begint met onnodige nederlaag op Anfield

Ronald Koeman heeft zijn eerste wedstrijd in de Premier League als manager van Southampton verloren. Op bezoek bij Liverpool deed de ploeg van Koeman absoluut niet onder voor de nummer twee van afgelopen seizoen, maar The Saints konden dat niet omzetten in de eerste punten van de nieuwe jaargang en verloren met 2-1.

Liverpool nam deze zomer met Adam Lallana, Rickie Lambert en Dejan Lovren liefst drie spelers over van Southampton. Van hen startte alleen verdediger Lovren in de basis tegen zijn oude werkgever, die na 23 minuten op achterstand kwam toen Raheem Sterling een schitterende dieptepass van Jordan Henderson op waarde schatte en 0-1 maakte.

Liverpool leek de wedstrijd vervolgens onder controle te hebben, ook al probeerden de mannen van Koeman het wel. Meer dan een gevaarlijke vrije trap van James Ward-Prowse en een afstandsschot van Morgan Schneiderlin brachten de aanvallende bedoelingen van Southampton aanvankelijk niet te weeg, totdat Dusan Tadic tien minuten na rust met een geniale ingeving kwam.

Graziano Pellè (links) ziet hoe Nathaniel Clyne (rechts) de 1-1 binnen schiet.

De van FC Twente overgekomen Serviër stuurde met een wonderschone hakbal Nathaniel Clyne richting het doel van Simon Mignolet, die na zijn uitstekende reddingen in de eerste helft geen antwoord had op het harde schot van de rechtsback. Na een opnieuw door Tadic opgezette aanval had Steven Davis de 2-1 voor het inschieten, maar de middenvelder miste.

Dat kwam Koeman en consorten duur te staan. Nadat Brendan Rodgers met Lambert de tweede ex-speler van Southampton had ingebracht, profiteerde Daniel Sturridge op aangeven van Sterling van de onrust die de stormram in het strafschopgebied van Southampton veroorzaakte: 2-1. Schneiderlin raakte nog de onderkant van de lat, maar het punt dat Koeman verdiende bleef uit. Ook Graziano Pellè kon de gelijkmaker niet meer forceren.

Op enkele meters van het doel zet Daniel Sturridge Southampton opnieuw op achterstand.