KNVB ziet geen reden om spray in Nederland in te voeren

De KNVB ziet voor Nederland vooralsnog geen heil in het gebruik van een speciale spray, waarmee de scheidsrechter kan aangeven waar de muur bij een vrije trap moet komen te staan.

KNVB ziet geen reden om spray in Nederland in te voeren

De wereldvoetbalbond FIFA maakte donderdag bekend dat de scheidsrechters de spray in december gaan gebruiken tijdens het WK voor clubteams in Marokko. 'Wij hebben interesse in alle ontwikkelingen die de arbitrage zouden kunnen verbeteren', aldus een woordvoerder van de KNVB.

'Met het oog daarop zullen we ook naar het WK voor clubteams kijken, maar op dit moment zien wij geen reden om de spray te hanteren. Wij richten ons nu op doellijntechnologie, de 5e en 6e official en de video referee. Daarin zien wij echt een toegevoegde waarde die bijdraagt aan goede arbitrage én acceptatie van beslissingen.'

De spray is bedoeld om het eeuwige gesmokkel van spelers in de muur een halt toe te roepen. Scheidsrechters kunnen op precies 9 meter 15 van het punt waar de vrije trap is toegekend een streep trekken, die na één minuut alweer verdwijnt.

Met de spray krijgen scheidsrechters in korte tijd mogelijk een tweede hulpmiddel aangereikt. Eerder gaf de FIFA al toestemming voor het gebruik van doellijntechnologie, die zowel tijdens het WK voor clubs als tijdens het WK 2014 in Brazilië uitsluitsel zal geven bij twijfel over wel of geen doelpunt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen