KNVB: 'Wij respecteren het contract van Hiddink'

Reacties

Directeur Bert van Oostveen van de KNVB heeft zich dinsdag na de bondsvergadering uitgelaten over de toekomst van bondscoach Guus Hiddink. Wat hem betreft blijft de keuzeheer aan, al waren de woorden van Van Oostveen niet al te overtuigend.

KNVB: 'Wij respecteren het contract van Hiddink'

'Ik ga ervan uit dat we ons met Guus Hiddink op de bank kwalificeren voor EURO 2016 in Frankrijk. Ik zou niet weten waarom dat niet het geval zou zijn', zo laat Van Oostveen optekenen in De Telegraaf. 'Guus heeft gewoon een contract tot medio 2016 als bondscoach van Oranje. Wij respecteren dat.'

In navolging van de trainer zelf weigert dus ook Van Oostveen keihard te stellen dat Hiddink tot 2016 blijft als eindverantwoordelijke van het Nederlands elftal. Na de laatste interland van Oranje, de 6-0 overwinning in het EK-kwalificatieduel met Letland, deed de ex-trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea ook al geheimzinnig over zijn eigen toekomst.

'Ik heb daar een mening over en die vertel ik Guus zelf', reageerde Van Oostveen op de schimmige uitlatingen van Hiddink na afloop van Letland-thuis. 'Die deel ik niet met de media, dat is onder ons. Hetzelfde geldt voor de evaluatiemomenten met Guus. Neem van mij aan dat wij regelmatig een kopje koffie drinken', sloot de bondsdirecteur af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.