Hiddink: 'Ik stap op als Oranje niet van Letland wint'

Reacties

Als het Nederlands elftal over negen dagen niet van Letland wint verbindt bondscoach Guus Hiddink daar zijn conclusies aan. Een zege op de Letten is cruciaal, omdat de koplopers IJsland en Tsjechië in Groep A voor het EK op 16 november eveneens tegen elkaar spelen. Hiddink vertelde ook dat zijn vertrek na de eerdere nederlagen tegen Italië (0-2), Tsjechië (1-2), IJsland (0-2) voor hem geen moment aan de orde is geweest.

Hiddink: 'Ik stap op als Oranje niet van Letland wint'

Op de vraag of Hiddink zou opstappen als Oranje op 16 november in De Arena tegen Letland opnieuw punten laat liggen, was hij duidelijk: 'Als we verliezen tegen Letland verbind ik daar wel conclusies aan. Ik heb dat niet besproken met de spelers. Een gelijkspel lijkt me ook niet voldoende', aldus de 67-jarige keuzeheer, die daarover weinig twijfel liet bestaan tijdens de persconferentie van vrijdag.

Hiddink twijfelt er dan ook niet aan dat het nog goed komt met het Nederlands elftal, dat na drie duels derde staat in Groep A met zes punten minder dan IJsland en Tsjechië. 'Ja, we gaan ons kwalificeren', stelde de opvolger van Louis van Gaal onomwonden.

Hiddink zei dat omdat hij niet het gevoel heeft dat er nu al geen sprake meer is van chemie tussen hem en de spelersgroep. Ook heeft hij zelf, een dag voor zijn 68ste verjaardag, nog wel degelijk zin in de klus. 'Als ik met die jongens spreek, heb ik er heel veel zin in. Ik voel ook hun energie. Je prikt er echt wel doorheen als zij geen eerlijk antwoord geven. Dat is het belangrijkste. Vraag het de spelers of ik de jongens nog kan raken. Geef mij daarna de conclusie van de jongens maar... Als ik het gevoel had gehad men wil mij niet meer, dan was ik gestopt. Maar dat gevoel had ik niet bij het team.'

Evaluatie
Dat Bert van Oostveen na de 2-0 nederlaag tegen IJsland openlijk verkondigde dat er scherper zou worden geëvalueerd dan normaal, stoorde Hiddink niet. 'Het is niet zo dat ik op het matje ben geroepen. We hebben een evaluatie gemaakt. Ik heb met Van Oostveen niet veel, maar een aantal gesprekken gehad. Ik heb niet het idee dat ik op de knieën moest gaan zitten, zo is dat niet gegaan. Er is gezegd dat we de zaak scherp gaan evalueren. Daar had ik geen problemen mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.