KNVB praat met amateurclubs over opzet pupillenvoetbal

Reacties

De KNVB gaat het gesprek aan met 35 amateurclubs die aan de bel hebben getrokken over de plannen om het pupillenvoetbal op de schop te gooien. De voetbalbond benadrukt tegenover VI dat het zeker niet de bedoeling is de veranderingen door te drukken, als er weerstand is vanuit de clubs.

KNVB praat met amateurclubs over opzet pupillenvoetbal

De KNVB presenteerde het plan en lichtte dat pas daarna toe in tachtig bijeenkomsten, waar de clubs volgens een woordvoerder van de bond alle gelegenheid hadden om vragen te stellen. Die volgorde was echter tegen het zere been van enkele grote amateurclubs, die hun onvrede in een brief duidelijk maakten aan de beleidsbepalers in Zeist.

Koen Adriaanse laat namens de KNVB weten dat de bond zo snel mogelijk in gesprek gaat met de ontevreden amateurclubs. 'En zoals Jan-Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal, red.) eerder al zei, is het niet de bedoeling die plannen al in januari door te drukken als de clubs er niet mee akkoord gaan. We kunnen er ook een jaar mee wachten.'

Adriaanse stelt dat het merendeel van de clubs zich wel kan vinden in de plannen om veranderingen door te voeren in de opzet van pupillenvoetbal, waaronder het spelen op kleinere veldjes met kleinere goals in kleinere teams. Er zijn voornamelijk praktische bezwaren vanuit de amateurtak, bijvoorbeeld bij het aanschaffen van materiaal, maar de KNVB is bereid de clubs daarin te steunen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.