KNVB organiseert eerste congres over video-scheidsrechter

Reacties

De KNVB gaat in mei samen met IFAB, de spelregelcommissie van de FIFA, een presentatie geven over de mogelijke toepassingen van videoarbitrage in het voetbal. De eerste conferentie daarover vindt van 18 tot en met 20 mei plaats in Amsterdam.

KNVB organiseert eerste congres over video-scheidsrechter

'Dat FIFA Nederland hiervoor kiest, zegt iets over de voortrekkersrol van de KNVB op het gebied van de video-assistent', zegt directeur operationele zaken Gijs de Jong. 'We hebben in de afgelopen tweeënhalf jaar de video-assistent in meer dan vijftig wedstrijden getest, een protocol voor de video-assistent opgesteld en een opleiding voor video-assistent opgestart.'

De KNVB is sinds 2013 bezig met het testen van de video-assistent. Zo was er op 28 januari een live-test bij Feyenoord – SC Heerenveen, toen arbiter Pieter Vink achter de schermen zat. 'De opgedane kennis en ervaringen deelden we eerder met FIFA, en mogen we nu ook aan andere voetbalbonden presenteren', legt De Jong uit op de website van de KNVB.

De KNVB wil volgend seizoen beginnen met het live testen van de video referee. De IFAB zette vorige maand het sein nog op groen voor experimenten met een video-assistent. 'Het uiteindelijk doel is en blijft het voetbal wereldwijd eerlijker te maken. Zelf starten we volgend seizoen met de live-test van de video-assistent', aldus De Jong. De bond wil dat doen tijdens 25 KNVB-bekerwedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.