Duitsers volgen met testen videoarbitrage voorbeeld KNVB

Reacties

In navolging van de KNVB wil ook de Duitse voetbalbond (DFB) gaan testen met videoarbitrage. Daarmee volgen de Duitsers het voorbeeld van de Nederlandse voetbalbond, die zich al jaren inzet voor de invoering van een dergelijke variant.

Duitsers volgen met testen videoarbitrage voorbeeld KNVB

Onlangs werd al bekend dat in het bekertoernooi van het seizoen 2016/17 door de KNVB getest mag worden met videoarbitrage. De internationale spelregelcommissie (IFAB) stond die proef toe. De videoarbiter zal met name uitsluitsel moeten bieden bij cruciale momenten als strafschoppen, doelpunten en rode kaarten.

De KNVB is al veel langer een warm pleitbezorger van dergelijke ondersteuning. Op eigen conto heeft de KNVB ook al getest met een systeem. Ook de DFB wil nu gaan proefdraaien met een extra arbiter die de beschikking heeft over diverse beeldschermen.

Momenteel is het nog niet geoorloofd de videoarbiter in contact te laten staan met de scheidsrechter van dienst. Op de volgende bijeenkomst van de IFAB, van 4 tot en met 6 maart, zal worden besloten welk systeem er definitief gekozen wordt. Dan kan tevens worden besloten over het toestaan van het directe contact met de arbiter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.