KNVB kan onvrede Lugt over kaart Manu niet wegnemen

Reacties

Edwin Lugt heeft contact gehad met de directie van de KNVB naar aanleiding van de twee gele kaarten die scheidsrechter Björn Kuipers aan Elvis Manu gaf in de wedstrijd tegen NEC. Met name de tweede kaart voor een vermeende schwalbe was zeer discutabel.

KNVB kan onvrede Lugt over kaart Manu niet wegnemen

Wat de voorzitter van Go Ahead Eagles bevreemdt, is dat de club niet in beroep kan tegen de onterechte schorsing, waar dat bij een directe rode kaart wel kan. Manu vertelde zaterdag zelf ook te balen van de gang van zaken.

Kort na de wedstrijd liet Lugt zich op Twitter ook al uit over het feit dat niet tegen de schorsing te ageren is. De nummer laatst van de Eredisie mist zodoende Manu, die in het duel met NEC (1-2 zege) de score opende, in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen ADO Den Haag.

'Daar hebben we over gesproken', zegt Lugt over het onderhoud met de KNVB. 'Maar zij kunnen niets doen omdat deze gekke regel vervalt in een tweetal internationale regels. Het komt terug in de Laws of the Game van de IFAB, de instantie die over de spelregels gaat en in de disciplinary code van de FIFA. Daar zijn we ontstemd over, want de belangen zijn in deze fase van de competitie erg groot. Wij hadden Elvis Manu tegen ADO erg goed kunnen gebruiken. Maar scheidsrechters maken fouten, dat hoort erbij. Aan de andere kant had het Kuipers gesierd als hij na het duel zijn fout had toegegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.